Opheffing maatregelen vogelgriep

Sportvrienden,

De Minister van Landbouw heeft vanmiddag bekend gemaakt dat vanaf morgen vrijdag 13 april de ophokplicht naar aanleiding van de vogelgriep uitbraak wordt opgeheven. Dit betekent dat  vanaf morgen binnen het ophokplicht gebied weer duiven los mogen vliegen, vervoerd worden en deelnemen aan vluchten.

Dit houdt in dat de liefhebbers uit het betrokken gebied, op basis van eigen verantwoording, weer in mogen korven, ook voor de vlucht van aanstaande zaterdag. Voor Noord-West losplaats Meer en voor Noord-Oost Roermond.

Het is wel zo dat men deelneemt aan een wedvlucht en d.w.z. dat de duiven over de antenne moeten en de klokken uitgelezen en zaterdag ook weer afgeslagen en de D- en W-bestanden moeten worden opgestuurd naar de Compuclub. Er mogen dus geen invliegduiven worden ingekorfd. Wel heeft het afdelingsbestuur gemeend voor de verenigingen uit het getroffen gebied een eenmalige uitzondering te maken en er niet behoeft te worden voldaan aan de regel van minimaal 5 inkorvende leden. Tevens worden alle verenigingen opgenomen in de normale ophaalroute.

Met vriendelijke groeten,
Bestuur Afdeling 8 GOU.

Bijgewerkt op 12 april 2018 om 20:09 uur

Scroll naar boven