Fotogalerij

Foto's van de jeugddag 2015

Lees ook het verslag van de jeugdcommissie.

Lees ook het verslag van deze feestmiddag en bekijk de presentatie (pdf).

Lees ook het verslag van de jeugdcommissie.

Lees ook het verslag van deze feestmiddag en bekijk de presentatie (pdf).

Met dank aan Nico Blokker & Co van P.V. De Lekvogels kunnen wij deze foto's tonen van de lossing van de duiven uit Regio 1 vanuit Wijk bij Duurstede.

Lees ook de impressie vanuit het afdelingsbestuur van deze dag en het verslag van de jeugdcommissie.

Lees ook het verslag van deze feestmiddag en bekijk de presentatie (pdf).

Lees ook het verslag van de jeugdcommissie!

Lees ook het verslag van deze feestmiddag en bekijk de presentatie (pdf).

Kring 4 regio 4 afdeling 8 GOU, houdt haar eigen feestje.


Vorig jaar nam het bestuur van regio 4 afdeling 8 GOU het besluit om op haar regio- feestmiddag de kampioenen van haar Kringen niet meer te huldigen. Zij kwam er overigens uit noodzaak toe, omdat de financiële middelen ervoor niet meer toereikend waren.


Het besluit ontnam de kringkampioenen het platform om hen de eer te bewijzen die hen, door hun geleverde prestaties, toekwam. Om die reden ontstond er binnen deze kring het initiatief om zelf een feestavond te organiseren, waarop zij haar kampioenen kon huldigen. Op zaterdagavond 30 oktober j.l. werden hierdoor de kampioenen in het zonnetje gezet. Ondanks dat een behoorlijk aantal leden de kat kennelijk eerst uit de boom wilden kijken, was er toch een mooie opkomst. Zo`n 120 bezoekers vermaakten zich onderling uitstekend. De winterkampioenen, u kent ze wel, kraaiden luidruchtig hun victorie en discussieerde heftig in het debat met hun tafelgenoten. Gezellige muziek riep de danslustigen op de vloer en degenen die van een lekker biertje hielden kropen bij elkaar aan de bar en vertelden daar in klein comité, hun eigen sterk verhaal. Zelden zijn er meer leugens over de teek gegaan als op deze avond.


Daarvan was overigens geen sprake toen de kampioenen werden gehuldigd. Van groot tot klein ontvingen zij de door hen zo fel begeerde beker voorzien van inscriptie. Ongeprogrammeerd deed zich nog de gelegenheid voor om sportvriend Ubeda, magistraal overwinnaar van de fondvlucht vanuit Cahors, in het zonnetje te zetten. Deze zeer kleine liefhebber liet op deze vlucht, sectoraal de grote spelers, het nakijken door met slechts 1 duif mee, de overwinning voor zich op te eisen. Voorwaar een fantastische prestatie.


Zowel voor de bonnenverkoop als de gehouden loterij was veel belangstelling. Hierdoor kan een behoorlijk bedrag worden overgemaakt naar het kinderkankerfonds KIKA. Natuurlijk bedanken wij de schenkers van alle mooie bonnen heel hartelijk voor hun medewerking.


Dat gezelligheid geen tijd kent bleek wel uit het feit dat nog menig liefhebber tot diep in de nacht ter plaatse in overleg bleef met een of meer collega,s . Uiteindelijk was de sterke arm van de zaalhouder er voor nodig dat ook zij, niet geheel onbeschonken, huiswaarts gingen. Begrijpelijk, het was een zeer geslaagde avond. De thuisblijvers hadden, zoals zo vaak, weer eens ongelijk.


Nico Meuwsen (initiatiefnemer)
 

Met dank aan B. Mosterd, F. Jacobs en H. Reinten voor de foto's.
Lees ook het bijbehorende verslag over de feestmiddag voor een sfeerimpressie!

Deze prachtige foto's zijn gemaakt door Marcel, de zoon van convoyeur Bert Teunissen. Het gaat om de africhtingsvlucht voor de oude duiven van regio 1 en 2 vanuit Boxtel op 17 april 2009. Ook afdeling Friesland '96 en anderen waren ter plaatse.

Prachtige foto's van de lossing in Peronne. Ze zijn gemaakt door Liesbeth, de vrouw van Henri Lourens, convoyeur van Regio 2 van Afdeling 8 GOU.

Met dank aan L. Mosterd en K. Roelofsen voor de foto's.
Lees ook het bijbehorende verslag over deze leuke avond!

Het afscheid van oud-bestuursleden Dick Lindner, Driekus van de Essenburg en Jacco Dirksen vond plaats op 4 april 2008 in restaurant De Hucht in Elst.

Lees ook het bijbehorende verhaal.

Henri Lourens, convoyeur in regio 2, maakte deze plaatjes tijdens de lossing in Morlincourt en Peronne eerder dit jaar.

De kampioenenhuldiging van Afdeling 8 GOU werd gehouden op 20 december 2008 in de Nieuwe Zweep te Klarenbeek. Lees ook het verslag van deze avond en bekijk de kampioenschappen.

Scroll naar boven