Teletekstwinnaar Vlucht A29 Agen

TEAM Pieper (vader Marcel en zijn zoons Claudio en Dani) Rheden wint AGEN van 22 juli 2022.

 Team Pieper

De winnende duif kreeg de naam “PANDORA”. Het is een blauwe duivin met ringnummer 9-1451915. Zij was niet aan haar eerste proefstuk toe, maar had al eerder duidelijk gemaakt dat ze uit het goede hout was gesneden.

De winnares is een relatief kleine duivin, die de mand inging op een jong van 4 à 5 dagen. De combinatie had die zaterdag als africhting ook duiven mee op Tienen, waarvan er nog 1 ontbrak. Dat was een donkere duif. Plots zagen zij uit de goede richting, de zuidoosthoek, een blauwe duif op de klep vallen, het was de “915”, die om 11.56 uur werd geregistreerd.

De “Pandora” is ingeteeld naar de 1e nationaal Cahors van Henk de Bree, Soest. De vader komt uit een zoon 1e nationaal Cahors 2014 van Henk de Bree en een duivin van Leon Roks uit Standaardbuiten. De moeder van deze fantastische winnares komt ook uit die zoon van de 1e nationaal Cahors 2014 met een duivin van Freialdenhofen & Söhne. Deze laatste komt uit de vader van de 1e nationaal Bordeaux met een dochter van de 1e nationaal Bordeaux.

Zoals gezegd, de “Pandora” was niet aan haar eerste proefstuk toe. Zij won al een tweetal prachtige prijzen, namelijk op de zeer snelle Bergerac 2021 werd zij ’s nachts om 03.29 uur geregistreerd, goed voor een 67e in afdeling 8 GOU. Zij zat toen op eitjes van ca. 12 dagen. Op St. Vincent 2022, vanwege de hitte ingekort naar Bergerac (Libourne) met een ochtendlossing, was ze goed voor een 22e in sector 3 en een 3e in afdeling 8 GOU. Op deze vlucht zat ze op een jong van 6 dagen.

De duiven gaan maar een paar keer in verenigingsverband mee, over het algemeen wordt er in Velddriel en Hank ingekorfd. Melun staat dan meestal op het programma. De duiven dienen dan de laatste kilometers alleen af te leggen, goed voor de oriëntatie.

Ik mocht 2 x acte de préséance geven, de 1e keer voor het doen van de controle in opdracht van de NPO en de 2e keer om hen namens afdeling 8 GOU te feliciteren. Beide malen ben ik zeer hartelijk ontvangen door de duivenfamilie Pieper.

Jan de Vries (wedvluchten afdeling 8 GOU)

 

Met vriendelijke groeten,
Bestuur Afdeling 8 GOU.

Bijgewerkt op 1 augustus 2022 om 10:28 uur

Scroll naar boven