Wim Mensink, overwinnaar op Vlucht A27 Cahors
Cahors stond als vierde meerdaagse fondvlucht van het seizoen 2022 vrijdag 8 juli op het vliegprogramma van Afdeling 8 GOU. 203 liefhebbers manden samen 1.301 duiven in. Vrijdagmiddag om 13:00 uur ging het convooi los. Het was in Cahors onbewolkt, 26 graden en er stond een zwakke noordelijke wind. Het werd een loodzware vlucht.
Het is Wim Mensink (58) die zaterdagmiddag om 12.53.36 uur de snelste duif van afdeling 8 GOU klokte. Wim zijn vrouw Silvia (55) zag de doffer op de spoetnik zitten toen ze samen boven een rookmelder plaatsten en ze even naar buiten keek. Wim dacht eerst dat het een achtergebleven jonge duif was maar schrok enorm toen hij beneden kwam en zijn ‘908’ op de display van de klok zag staan. Hun afstand voor Cahors is 1.010,947 km en de winnende snelheid 969,636 m/min. Dit bleek ook voldoende te zijn voor de 4e plaats Nationaal Sector 3 van 533 liefhebbers met 3.675 duiven. Een geweldige prestatie!
Het is 19-1267908, een mooie blauwe witpen doffer, die iedereen te vlug af was. De doffer heeft geen specifieke naam. Namen voor duiven doet Wim niet aan. ‘De 908’ is voldoende. Wim heeft de 908 als kaal jong van clubgenoot Harrie de Haan gekregen. De vader komt uit de Van Houten doffer x de Jellema Kweekster. De moeder van de 908 is soort Cor de Heijde. Hij was 17 juni jl. ook al mee geweest op een loodzware Bergerac maar wist toen nog niet in de kop te vliegen.
Wim richt zich op de eendaagse en meerdaagse fondvluchten. De 908 werd medio februari gekoppeld, heeft een koppel jongen grootgebracht en werd vervolgens op weduwschap gezet. Hij is verduisterd tot de 1e eendaagse fondvlucht en niet bijgelicht. Eind maart ging hij voor het eerst na de winterperiode weer los. Vanaf het begin van het seizoen is de 908 alle weken ingekorfd op de vluchten van Afdeling 8 GOU. Tussen de eendaagse en meerdaagse fondvluchten door krijgt de 908 op zaterdags een lapvlucht van zo’n 100 km. Op de inkorfavond van Cahors is de duivin getoond en mochten ze een uur samen zijn toen de andere duiven los waren. Dat is bij Wim gebruikelijk. Wim schrijft de geweldige prestatie toe aan forme.
Wim en Silvia komen beiden uit duiven families. Wim heeft al 50 jaar duiven. Hij hield zijn eerste duiven in een aardappelkistje. De ruimte is nu nog steeds beperkt. Er wordt gevlogen met 20 vliegkoppels op totaal weduwschap en 40 jongen én er zitten 2 kweekkoppels in een konijnenhok. Wim is werkzaam als magazijnmedewerker in de ploegendienst in Hattem. Silvia is interieurverzorgster. Silvia blijkt de stille kracht achter Wim te zijn. Omdat Wim vaak vroeg moet beginnen op zijn werk laat Silvia iedere morgen om 7:00 uur de doffers los, maakt ze de hokken schoon, voert ze de doffers na binnenkomst in voerpotjes en maakt ze de potjes na 10 minuten weer leeg. Vervolgens gaat Silvia naar haar werk. ’s Middags laat ze de jongen los van 15:00 – 16:15 uur. Als Wim uit zijn werk komt neemt hij de verzorging over: worden de doffers nog een keer losgelaten en gaan de duivinnen los van 18:15 – 19:15 uur. Zaterdags probeert Silvia er ook altijd bij te zijn als de duiven thuiskomen. Reinheid en regelmaat bij de duiven staat hier hoog in het vaandel.
Wim en Silvia zijn door Jenny Grobbe namens bestuur Afdeling 8 GOU in de bloemen gezet.
Nogmaals hartelijk gefeliciteerd met deze geweldige prestatie!
Met vriendelijke groeten,
Bestuur Afdeling 8 GOU.
Bijgewerkt op 31 juli 2022 om 16:44 uur