Vastgesteld vliegprogramma wordt gevolgd

Sportvrienden,

Het afdelingsbestuur heeft na verschillende binnengekomen verzoeken in overleg met de regio's besloten om de vluchten van aankomend weekend gewoon volgens het vastgestelde programma te vervliegen.

De overwegingen hierbij zijn:

  • Midfond inkorven op donderdag omdat duiven die de volgende dag thuiskomen doorgaans niet voor de volgende wedvlucht worden ingekorfd. Duiven herstellen snel van de vlucht. Daarnaast zorgt het verschuiven naar de vrijdagavond tezamen met de eerste jonge duivenvlucht voor een te groot risico op fouten en een te grote belasting voor de verenigingen en in de loodsen.
  • Jonge duiven: africhten van de jonge duiven gebeurt in eerste instantie door de liefhebber zelf en daarnaast bieden de regio's aanvullende mogelijkheden om de jonge duiven op te leren. Weersomstandigheden waren weliswaar niet ideaal maar er zijn wel mogelijkheden geweest om de jongen af te richten. Tevens hebben de liefhebbers in Zuid nog twee Regio africhtingsvluchten gehad en de liefhebbers in Noord één africhting.

Waarom niet de jongen een week opgeschoven net als bijvoorbeeld afdeling 9?
Door nu op voorhand de vluchten een week op te schuiven wordt nu al de vrije week van week 33 ingevuld. Mocht er een nog een vlucht uitvallen dan kan deze niet meer worden opgevangen. Dit is wat er vorig jaar gebeurd is. Met als gevolg dat de opbouw in het programma voor de jonge duiven in gedrang komt. Het grote verschil met vorig jaar is dat voor zaterdag  geen stormachtig weer met veel regen en onweer voorspeld wordt en dat dus het weer geen reden is om de vlucht van zaterdag niet door te laten gaan.

Wij (afdelings- en regiobesturen) realiseren ons dat wat we ook beslissen het nooit iedereen na de zin te kunnen maken, maar denken onze beslissing voldoende te hebben gemotiveerd en daarmee de ontvangen mails inzake deze onderwerpen te hebben beantwoord.

Met vriendelijke groeten,
Bestuur Afdeling 8 GOU.

Bijgewerkt op 29 juni 2016 om 17:29 uur

Scroll naar boven