Impressie van de jeugddag 2012

Sportvrienden,

Namens het afdelingsbestuur heeft Jan van Gent de jeugddag van 2012 in het Apeldoornse Duivensportcentrum bezocht. Hij geeft hieronder een impressie.

Rond 10.00 uur kwam ik aan bij het duivensportcentrum in Apeldoorn en ik zag dat de jeugd de duiven in de kooien aan het zetten was. Het was namelijk zo dat de jeugd verzocht was om 2 duiven mee te nemen en er zou dan door de jeugd een zichtkeuring worden uitgevoerd waarna een officiële keuring plaats zou vinden door een keurmeester.

Voor het eindresultaat zouden alle punten die door de keurmeester waren toegekend bij elkaar opgeteld worden om vervolgens te worden vergeleken met het totaal aantal punten dat door ieder jeugdlid was gegeven. De 5 jeugdleden die het dichtst bij het aantal punten van de keurmeester waren gekomen werden gehuldigd als jeugdkeurmeesters van de GOU 2012. Uiteraard waren de winnaars supertrots op hun resultaat.

Verder werden er nog een aantal rondes bingo gespeeld met daarbij diverse prijzen. Rond 12.00 uur waren een paar leden van de jeugdcommissie bezig met het bereiden van broodjes met kroketten en frikadellen als beleg . Dit was uiteraard niet alleen een succes voor de jeugd maar ook de ouders en begeleiders maakten hier goed gebruik van.

De middag was ingeruimd voor een nieuw spel dat leek op een dobbelspel en waar de jeugd veel prijzen mee kon verdienen. De commissie vroeg of ik de kampioenschappen wilde uitreiken. Dat heb ik met plezier gedaan. Rond 15:00 uur waren alle prijzen uitgereikt en kon men de terugreis weer aanvaarden.

Terugkijkend op de jeugddag kan ik zeggen dat de commissie jeugdzaken van de GOU een geweldig programma in elkaar gezet had en de jeugd was na afloop ook heel enthousiast over deze dag. Een felicitatie naar de jeugdcommissie is hier vanuit het afdelingsbestuur op zijn plaats. Minder positief was het aantal leden dat aanwezig was; namelijk slechts 22 van de 124 jeugdleden die lid zijn van de GOU. Dat is jammer want de commissie heeft er alles aan gedaan om de jeugd naar de jeugddag te krijgen.

Ik denk dat we binnen onze afdeling 22 winnaars hebben en ik hoop dat volgend jaar het aantal winnaars meer zal zijn. Jeugdcommissie nogmaals bedankt voor jullie prestatie!

Namens het afdelingsbestuur,
Jan van Gent.

Bekijk ook de fotogalerij en het verslag van de jeugdcommissie.

Bijgewerkt op 24 januari 2013 om 20:21 uur

Scroll naar boven