Vlucht winnaar Bergerac

Ad van Heijst uit Wijchen, overwinnaar op Bergerac

IMG 20220622 WA0000 002 Ad van Heijst

Overwinnaar Bergerac (Libourne) 17 juni 2022.

Vanwege het geldende hitteprotocol op vrijdag en zaterdag 17/18 juni is de Marathon vlucht St. Vincent omgezet in een ochtendlossing van uit Bergerac (Libourne). Dat er ondanks de hitte in met name Frankrijk ’s avonds duiven zouden vallen werd algemeen aangenomen. Achteraf gezien bleef het binnen afdeling 8 bij 2 duiven. De winnaar zit op het hok van Ad van Heijst in Wijchen, lid van de Luchtpost Wijchen, een zeer sterk centrum op de Marathon.

Het is de weduwnaar 9-1473661, een blauwe witpen, die zich om 21.45 uur, na nog enkele rondjes om het hok te hebben gevlogen, door het elektronisch systeem liet registreren. Hij was nog bijzonder fit en leek geen last te hebben van de ruim 901 km die hij had afgelegd met een gemiddelde snelheid van 1035 m.p.m. Deze constatering was uiteindelijk ook goed voor de 8e Nationaal sector 3.  

Ad had niet direct het gevoel dat het een vroege duif was, hij wist wel dat er bij een vriend in Katwijk aan Zee een duif zat, maar had geen kennisgenomen van de live aankomsten van Compuclub.

De “661” is een zoon van Barca, die 4 x prijs won van Barcelona. Deze Barca is een kleinzoon van de Dokus van Jan Ernest.

Ad is geen kleine liefhebber, hij beschikt over zo’n 20 meter hok, waar overigens maar 80 duiven op zitten. Dus alle ruimte en lucht. Hij past de droge mestmethode toe.

De vlaggen die u bij de hokken ziet hangen hebben niets met deze overwinning te maken, maar dienen om de duiven goed te laten trainen.

Ad en echtgenote hartelijk dank voor de ontvangst. Ik wens jullie nog veel duivenplezier.

Jan de Vries (wedvluchten)

 

Bijgewerkt op 23 juni 2022 om 11:14 uur

Scroll naar boven