Teletekstwinnaar Vlucht A22

A.J. Kok uit IJsselmuiden overwinnaar vlucht Limoges A22

arnold kok

Arnold en Matthijs Kok uit IJsselmuiden overwinnaars A22 Limoges

Limoges stond als eerste meerdaagse fondvlucht van het seizoen 2022 in het weekend van 3 juni op het programma. 227 liefhebbers manden samen 1.739 duiven in. Vrijdagmiddag om 12.30 uur ging het konvooi los. De duiven hadden een goed vertrek maar vanwege een regen- en onweersfront in Frankrijk en een NO-wind werd het een hele pittige vlucht.

Het waren vader en zoon, Arnold (71) en Matthijs (37) Kok uit IJsselmuiden die op zaterdagmorgen om 07.40.27 uur de snelste duif van het hele konvooi klokten. Hun afstand voor Limoges is 815,752 km en de winnende snelheid 1075,548 m/min. Dit betekende ook de overwinning in de Noordelijke Unie van 741 liefhebbers met 6.700 duiven. Een geweldige prestatie!

Het is 19-1270919, een kleine vale duivin, die iedereen te vlug af was. De duivin heeft meteen de naam ‘Lucky’ gekregen. Deze mooie naam is bedacht door Lana, de oudste dochter van Matthijs. Zij heeft als vader ‘De Bever’ rechtstreeks van broer Gerard Kok (lijn Zara van Mark van den Berg x lijn Vale Jos van Kroon-Erren). De moeder van ‘Lucky’ komt rechtstreeks van de Comb. Vieberink (lijn Golden Future van Frank Zwiers x lijn Dirke/Kiara van Jelle Jellema).

De combinatie korfde 7 duiven in op Limoges waarvan 4 prijs vlogen in Afdeling 8 GOU. Naast de 1e prijs werd ook de 58e, 78e en 125e prijs behaald. Een prachtige reeks. Dezelfde 4 duiven wisten vorige jaar op een snelle Bergerac ook al vroege prijzen te behalen. Blijkbaar allround duiven die onder alle omstandigheden vroeg kunnen vliegen.

‘Lucky’ werd eind januari gekoppeld, heeft een koppel jongen grootgebracht en werd vervolgens gescheiden en verduisterd. Voor Limoges werd ze voor de eerste keer weer opnieuw gekoppeld en op 11 dagen eieren ingekorfd. Vanaf het begin van het seizoen is ze alle weken ingekorfd op de vluchten van Afdeling 8 tot 17 dagen voor Limoges. 3 dagen voor de inkorving van Limoges heeft ze nog een lapvluchtje gehad. Dagelijks wordt er verplicht gevlogen met de vlag.

Arnold, gepensioneerd basisschool leraar, neemt de dagelijkse verzorging voor de vliegduiven voor zijn rekening. Matthijs, medewerker Groenvoorziening gemeente Kampen, verzorgt de kweekduiven en stelt de kweekkoppels samen. ‘Lucky’ is gekweekt door Matthijs. Beide heren zijn zeer gedreven en perfectionistisch bij de uitvoering van hun taak. Deze overwinning bekroont al dat harde werken!

Arnold en Matthijs zijn door Jenny Grobbe namens Afdeling 8 GOU in de bloemen gezet.

Nogmaals hartelijk gefeliciteerd!

Met vriendelijke groeten,
Bestuur Afdeling 8 GOU.

Bijgewerkt op 15 juni 2022 om 11:46 uur

Scroll naar boven