Teletekstwinnaar Issoudun (E25)

Comb. Boonen uit Hierden, overwinnaar op Issoudun

Winnaar E25

Issoudun stond als vierde eendaagse fondvlucht van het seizoen 2021 zaterdag 3 juli op het vliegprogramma van Afdeling 8 GOU. 488 liefhebbers manden samen 4.462 duiven in. Om 6.45 uur ging het konvooi los met wind uit meest zuidelijke richting. Onderweg goede omstandigheden in de ochtend, later buien op de vlieglijn. De vlucht kende een stroef verloop.

Het zijn de 58-jarige vader Gert en 37-jarige zoon Gerwin Boonen uit Hierden die met maar 4 duiven mee om 14.25.44 uur de snelste duif van het hele konvooi van Afdeling 8 GOU klokten. Hun afstand voor Issoudun is bijna 657 km en de winnende snelheid 1.425 m/min. Helaas is er bij het invoeren van de vlucht in de klok iets mis gegaan maar anders waren ze ook 5e Nationaal Sector 3 geweest. Een geweldige prestatie!

Het is 18-1595450, een prachtige krasbonte duivin, die iedereen te vlug af was. De duivin heeft sindsdien de naam Selah gekregen, vernoemd naar de 5-jarige dochter van Gerwin. Ze ging als eerstgetekende in de mand. Het vertrouwen in haar was dus groot. Mede omdat ze vorig jaar op Issoudun ook al een 1e vloog in de zeer sterke PV de Eendracht in Harderwijk en dit jaar al een 2e van Châteaudun en een 4e van Salbris speelde in de club. Selah werd ingekorfd op 10 dagen eieren en is erg fel op haar nestje. De combinatie wil haar komende week ook inkorven op Châteauroux. Dat is de 5e eendaagse fondvlucht die op het programma staat. Dan ligt ze op kleine jongen en behoort ze ongetwijfeld weer tot de grote kanshebbers voor de overwinning.

Vanwege drukke banen en het wegvallen van schoonvader Dick van Monfrans uit de combinatie bevinden zich vanaf 2016 nog maar een zeer gering aantal duiven op de hokken. ’s Winters tussen de 10 á 20. De selectie vindt plaats aan de hand van de prestaties voor zowel oud als jong. Op de vorige eendaagse fondvluchten werden 3 duivinnen ingekorfd, nu 4 waarvan ook de 2e duivin die werd gedraaid knap op tijd zat. Zij doet mee in de top van de nationale kampioenschappen eendaagse fond. Gert en Gerwin strijden momenteel ook nog mee voor het nationale hokkampioenschap eendaagse fond. Hiermee bewijzen de mannen ook met heel weinig duiven nog steeds tot de beste spelers te behoren.

Gert en Gerwin zijn afgelopen week door Jenny Grobbe namens Afd. 8 GOU in de bloemen gezet.

Nogmaals hartelijk gefeliciteerd!

Met vriendelijke groeten,
Bestuur Afdeling 8 GOU.

Bijgewerkt op 11 juli 2021 om 20:15 uur

Scroll naar boven