Teletekstwinnaar Bergerac

A. Driessen & Zn Wijchen,  Bergerac Hippodrome op 29 juli 2022.

De overwinning in alle spelverbanden en dus ook in sector 3 van deze laatste marathonvlucht ging naar “Mike Tyson” de 2-jarige donkerkras witpen doffer 0-1310055 van André en Jeroen Driessen, lid van de op de meerdaagse concoursen zeer sterke vereniging de Luchtpost Wijchen. André is in 1985 via zijn schoonvader Geert Peters met de duivensport in contact gekomen.

Deze doffer is aanvankelijk als weduwnaar ingespeeld op de reguliere concoursen van het vlieggebied. Op het moment dat de meerdaagse vluchten er aan komen, worden de daar voor bestemde duiven op nest gespeeld, zo ook de “055”. Hij werd ingekorfd op een jong van 10 dagen, zijn eerste broed.

Zoon Jeroen had pa gevraagd hoe laat hij de duiven verwachtte, André had geantwoord dat het wel half negen kon worden. Jeroen was er dus ook niet toen de “”055” om 07.30.53 werd vastgelegd door het elektronisch systeem. Wel jammer natuurlijk! Het was de 5e duif van Nederland, de 4 eersten zaten aan de kust.

Dat de vorm er was, bleek wel uit de wijze waarop de duiven trainden. Geweldig om te zien hoe ze wegtrokken en na een tiental minuten weer met hoge snelheid overkwamen. Dit uitte zich ook al in een geweldige uitslag op AGEN, de week ervoor. Met 13 duiven mee won men 12 prijzen, te beginnen met een 3e, 7e, 11e, 13e, 26e en 38e in afdelingsverband. Binnen goed anderhalf uur al 6 duiven thuis, alle heel erg vroeg.

De “055” heeft een geweldige vader, de beste ooit, met een 4e en 6e nationaal Cahors. Deze doffer was als 7-jarige nog kampioensduif marathon in afdeling 8 GOU. De moeder is een samenkweek met clubgenoot Pieter Guelen. Men beschikt over duiven uit de oude stam van Jan Cools, aangevuld met duiven van de clubgenoten Pieter Guelen en Ad van Heijst, maar ook van Jeroen van Heumen uit Oss.

De combinatie beschikt over een tuinhok van 6 meter en wat kleine hokjes in de overigens beperkte tuin. De beste prestaties worden echter geleverd van het zolderhok op de garage. Daar komen ze echt super op. Dit is dan ook het hok waar de “055” verblijft.

Het zal ongetwijfeld niet bij deze overwinning in groot verband blijven, daarvoor is het hok te sterk.

Ik wil de familie Driessen hartelijk danken voor de prettige ontvangst. Fijn dat schoonvader Geert Peters, die ook nog zelfstandig speelt, er ook bij kon zijn.

Jan de Vries

Met vriendelijke groeten,
Bestuur Afdeling 8 GOU.

Bijgewerkt op 9 augustus 2022 om 21:10 uur

Scroll naar boven