Teletekstwinnaar Bergerac/Libourne (A30)

Comb. Ter Beek uit Biddinghuizen, overwinnaars op Bergerac/Libourne

Winnaar A29

Bergerac stond als laatste meerdaagse fondvlucht van het seizoen 2021 vrijdag 30 juli op het vliegprogramma van Afdeling 8 GOU. 331 deelnemers manden samen 4.153 duiven in. Vrijdagmiddag om 14.00 u ging het konvooi los met een WZW tot ZW-wind. Het werd een snelle maar natte vlucht met diverse nachtelijke aankomsten.

Het is Combinatie Ter Beek uit Biddinghuizen die vrijdagnacht om 01.15.46 uur de snelste van het hele konvooi van Afdeling 8 GOU klokte. Hun afstand voor Bergerac is 961 km. Voor het 2e jaar op rij een overwinning op Bergerac van heel Afdeling 8 GOU. In 2020 werd de loodzware Bergerac van 7 augustus ook al door de combinatie gewonnen. Zowel op een loodzware als een snelle vlucht is de Combinatie blijkbaar niet te verslaan. Een geweldige prestatie!

De combinatie bestaande uit vader Peter 79 jaar en zoon Wulfert 48 jaar had 10 duiven mee. Het was hun 2e getekende 19-1380876 die de overwinning wist binnen te halen. Ook in Stichting Marathon Noord werd hiermee de overwinning behaald, Nationaal Sector 3 een 4e prijs en een 7e van heel Nederland. De hokken van de mannen staan in Biddinghuizen op het meest westelijk gelegen adres van Afdeling 8 GOU.

De 19-1380876 is een mooie kleine kras doffer (zie foto) en inmiddels omgedoopt tot ‘Storm’. Deze naam is bedacht door de vrouw van Wulfert en met name door het weer tijdens de vlucht ingegeven. Daarnaast geeft Peter aan dat de doffer een enorme wringer kan zijn en zich stormachtig kan gedragen als je bij zijn nestje komt. Storm had bijna een week alleen voor een jong van 10 – 14 dagen gezorgd omdat zijn duivin werd gespeeld op Marseille. Je kon niet bij zijn nest komen want hij sloeg je meteen weg. De vader ‘Sparling’ komt rechtstreeks van Jan Morsink en is een 100% Jelle Jellema uit Kleinzoon Orion x dochter Klein Kweekstertje. Moeder is Faith 826 uit First Choice van Bennie Homma x topkweekster Fatih en is een 100% Gebr. Helsdingen via First Prize Pigeons. Storm is tot enkele weken voor Bergerac alle weken in de mand geweest, met de afdeling danwel zelf. Als jong is hij mee geweest met de Taartvluchten en als jaarling is hij meegeweest t/m Chateauroux. Op Perigueux kwam Storm net na de prijzen, op Dax speelde hij een 103e van Afdeling 8 GOU en als klap op de vuurpijl de 1e van Bergerac.

Bij de overhandiging van de bloemen voor Bergerac 2020 van de Combinatie Ter Beek gaf Wulfert aan dat wat hem betreft dat absoluut niet het laatste was wat ze van zich laten horen.Wulfert heeft zijn woord zeker waar gemaakt! En niet alleen op eigen hok. Over Dax 9 juli 2021 – gewonnen door G. Hamstra en Zoon – schreef ik dat Wulfert en Wilfred ‘WW Racing Pigeons’ zijn opgestart en dat met vader Peter en vader Gijs daarbij een zeer bijzondere vriendschap en samenwerking tussen de vier mannen is ontstaan. Dat deze samenwerking haar vruchten afwerpt is dit jaar op beide hokken dubbel en dwars bewezen: vele overwinningen en vroege duiven werden dit jaar behaald.

Peter en Wulfert zijn vorige week door Jenny Grobbe namens Afdeling 8 GOU in de bloemen gezet.

Nogmaals hartelijk gefeliciteerd!

Met vriendelijke groeten,
Bestuur Afdeling 8 GOU.

Bijgewerkt op 12 augustus 2021 om 13:43 uur

Scroll naar boven