Gert Krab wint 1e Bergerac in sector 3 2023

Traditioneel is Bergerac de laatste overnachtvlucht van het vliegprogramma van onze afdeling en tevens een nationale vlucht verdeeld over 4 sectoren. Door omstandigheden werd de vlucht 1 dag uitgesteld en werden de duiven gelost op zaterdag 30 juli om 13.30 uur met een WNW-wind. In totaal werden 27.615 duiven gelost, waarvan 7.957 duiven in sector 3. De glorieuze overwinnaar was dit jaar “Bergerac Max” die na ruim 12,5 uur vliegen zijn thuishonk wist te bereiken.

Eigenaar is Gert Krab uit Elst, die sinds 2019 zijn zinnen heeft verlegd naar de overnachtvluchten (geen ZLU). Daarvoor was hij een verdienstelijke speler op de snelheidsvluchten, maar nu nog geen 4 jaar later, weet hij zich alreeds te meten met de grote fondmannen!. In 2021 had hij al met zijn “Lianne” de eerste duifkampioen overnachtfond van onze afdeling en werd zij 1e duifkampioen Marathon Noord. Het jaar 2022 was een moeilijk jaar vanwege de vogelgriep en kon beperkt mee gedaan worden met de wedvluchten. In 2023 werd gestart met circa 40 fondduiven die op nest worden gespeeld.

“Bergerac Max” is gekweekt door André van Boxtel waarmee hij in 2021 een groot aantal jongen duiven heeft geruild. Qua afstamming zie je gelouterde namen als Piet de Vogel en A. Saarloos & Zn in de stambomen staan. Gert had deze doffer als eerste getekende staan omdat hij op Limoges reeds een 64e vloog tegen 1.802 duiven en een 46e Cahors tegen 1.379 duiven in onze afdeling. De overwinnaar was net een week aangelopen met een nieuwe partner en Gert had deze duif niet zo vroeg verwacht! Gelukkig had hij de camera aanstaan zodat hij alsnog de aankomst gedeeltelijk kon waarnemen. Hieruit bleek dat de duif nog eens 13 minuten nodig had om vervolgens geconstateerd te kunnen worden. Het blijft altijd bijzonder als een duif na zolang vliegen ’s nachts om 02:19:38 wordt geconstateerd!

Gert, nogmaals gefeliciteerd met deze mooie overwinning!

Bijgewerkt op 1 augustus 2023 om 22:27 uur

Scroll naar boven