Resultaten uitgevoerde controles

Sportvrienden,

Als Bestuur van de Afdeling hebben wij ook de taak om zorg te dragen voor een sportief en eerlijk verloop van de wedvluchten van het moment van inkorven tot het maken van de uitslagen. Dat is ook de reden, dat leden van het Bestuur van de Afdeling in de loods in Huissen controles hebben uitgevoerd op juistheid van mandenlijsten in combinatie met de in de mand aanwezige duiven. Het juiste aantal duiven in de manden op een vlucht, zoals aangegeven in het informatieboekje 2017 van de Afdeling. Met hoeveel personen van de vereniging de duiven werden aangeleverd in de loods. Dit was in alle gevallen minimaal 2 personen en dus in orde.

Wij kunnen U mededelen dat er onvolkomenheden zijn geconstateerd met betrekking tot de mandenlijsten in combinatie met de in dezelfde mand aanwezige duiven, evenals het feit dat er in de manden 25 duiven in plaats van 27 bij een vereniging is geconstateerd. Let wel dit waren steekproeven.

Wij doen een dringend beroep op de bestuursleden en/of andere verantwoordelijken binnen de verenigingen om er zorg voor te dragen dat bovengenoemde handelingen en andere te verrichten werkzaamheden binnen de verenigingen naar behoren worden uitgevoerd. Wij willen dan ook nogmaals de verenigingsfunctionarissen wijzen op hun verantwoordelijkheden en er in de toekomst mogelijk uitsluitingen volgen indien de richtlijnen/reglementen niet worden gevolgd. Dat er controle werd uitgevoerd, werd door vele verenigingen gewaardeerd en zal zeker een vervolg krijgen.

Met vriendelijke groeten,
Bestuur Afdeling 8 GOU.

Bijgewerkt op 12 juli 2017 om 22:41 uur

Scroll naar boven