Het warme weer en de nationale concoursen (update: 15:46)

Sportvrienden,

In verband met het te verwachten weer heeft de NPO besloten om voor sector 3 de losplaats te wijzigen in Bergerac (westelijker gelegen waar de temperaturen iets gematigder zullen zijn). Ook zullen er 3 duiven minder in de mand gedaan worden. Dit betekent dus dat het aantal duiven per mand 22 zal zijn. De duiven kunnen vanaf vrijdag gelost worden. De weersomstandigheden zijn bepalend wanneer er gelost wordt. Het inkorven zal gewoon vanavond zijn. De windverwachting is Zuid Oost.

Voor Chateauroux zal getracht worden om zo vroeg mogelijk te lossen. We zullen nog met nadere berichtgeving komen ten aanzien van het aantal duiven per mand.

In algemene zin adviseert de NPO om geen jaarlingen hiervoor in te korven. En benadrukt dat de liefhebber zelf beslist of er wel of geen duiven worden ingekorfd. Voor verdere berichtgeving zie ook de NPO-site.

Mocht er naar aanleiding van het bovenstaande nog vragen zijn, kunnen deze gesteld worden aan de concoursleider 0487-571848 of bij de vervangende concoursleider 0645158988

Met vriendelijke groeten,
Bestuur Afdeling 8 GOU.
Ps. Update in het grijs aangebracht.

Bijgewerkt op 30 juni 2015 om 14:11 uur

Scroll naar boven