Herkent uw computer PDF-bestanden?

Zoals DOC-bestanden met MS Word kunnen worden geopend, kunnen PDF-bestanden met Adobe Reader worden geopend. Een voordeel van een PDF-bestand is dat het - in tegenstelling tot bijvoorbeeld een Word-document - op elke printer en elke computer er hetzelfde uitziet. Daarnaast kan de inhoud beter worden beveiligd en is dit soort bestanden ook veel minder gevoelig voor computervirussen.

Als u op dit moment geen PDF-bestanden kunt openen dan heeft u waarschijnlijk geen PDF-programma op de computer. Veelgebruikt is het programma Adobe Reader. Deze is zeer uitgebreid en ondersteunt alle mogelijke opties. Voor eenvoudige en razendsnelle weergave is het veel kleinere Foxit Reader een goed alternatief - heeft de voorkeur als het om normaal gebruik gaat.

U kunt één van deze programma's gratis ophalen van het Internet (downloaden) en daarna op uw computer installeren.

  • Adobe Reader (volg de instructies op hun website, kies de gewenste taal en de gebruikte Windowsversie)
  • Foxit Reader (kies de (.exe) variant zonder toolbar, taal is Engels maar dat hindert niet in het gebruik)

Na het downloaden van één van deze programma's kunt u het gedownloade bestand dubbelklikken om de installatie te starten. Feitelijk kunnen alle voorgestelde opties bevestigend worden beantwoord om tot een goed eindresultaat te komen.

Waarschijnlijk worden alle PDF-bestanden direct na de installatie al als zodanig herkend. Zo niet, dan is het verstandig om Windows een keertje opnieuw te starten. Vanaf nu worden PDF-bestanden automatisch met het juiste programma geopend.

Uitgebreide informatie over PDF-bestanden kan ook hier "http://nl.wikipedia.org/wiki/Portable_Document_Format" worden gevonden.

Tips bij vergaderstukken

De "vergaderstukken" zijn onderverdeeld in:
 
- Agenda en geloofsbrieven
- Notulen en verslagen
- Ondersteunende documenten
 
Via de categorie Ondersteunende documenten worden vergaderstukken zoals voorstellen en allerhande aanvullende informatie aangeboden.
 
N.b. de "vergaderstukken" zijn onderdeel van de "bibliotheek".

Tips bij bibliotheek

De meeste documenten zijn in pdf-formaat opgemaakt. Kunt u ze niet automatisch openen? Klik hier voor een nadere toelichting.
 
Alle pdf-documenten openen buiten de browser om. Afhankelijk van uw instellingen kunt u kiezen voor Openen (direct bekijken) of Opslaan.