Teletekstwinnaar vlucht Ruffec 30 juni 2023

Gerard Kok wint de 1e Sectoraal in Sector 3 Ruffec 2023 met ‘Francis’

Voor 30 juni stond de Sectorale fondvlucht Ruffec met ochtendlossing op het programma. Er stonden 6.746 duiven van 732 liefhebbers in concours. De duiven werden 07.15 uur gelost met een NW-wind. De overwinning werd behaald door ‘Francis ’met een snelheid van 1359 m/min. op een afstand van 837 km.

De 70-jarige Gerard Kok uit IJsselmuiden is eigenaar van de winnares. Gerard is sinds jaren gespecialiseerd op de fondvluchten en dan vooral de meerdaagse. ‘Francis’ werd in het voorseizoen met het programma van de afdeling opgeleerd tot ze na een paar vluchtjes met een bijna gebroken poot thuiskwam en een aantal weken moest herstellen. Hierna is ze nog 1 vlucht mee geweest en kreeg 2x Nijkerk door ze daar zelf te lossen.

De duiven worden in IJsselmuiden op nest gespeeld en gaan vanaf begin mei 2x daags los. Het liefst vroeg in de ochtend en laat in de avond. ‘Francis’ kreeg een vliegmengeling van Wielink en naar de inkorving toe de Jellema mengeling van Beijers met de nodige pinda’s. Ze werd ingekorfd op een jong van 5 dagen. ‘Francis’ ging als eerst getekende de mand in en was vorig seizoen al goed voor een 48e NPO Ruffec. Vader is halfbroer ‘Zanzibar ’ van Comb. Rekker-Westra en de Moeder ‘Frankie Girl’ is afkomstig van Frank Zwiers.

Namens de afdeling heeft Henry de Groot de felicitaties overgebracht.

Bijgewerkt op 14 juli 2023 om 9:13 uur

Scroll naar boven