Teletekstwinnaar Vlucht Limoges 2 juni 2023

J. van Grafhorst, Limoges 2 juni 2023

In de karakteristieke wijk ” de Zeebuurt”, gelegen bij de haven van Harderwijk, woont Johan van Grafhorst met zijn vrouw. In de Zeebuurt wonen nu nog, naar huidige begrippen, redelijk wat duivenliefhebbers.

Johan is een 72 jarige liefhebber die zijn hart heeft liggen bij de meerdaagse fond. Postduiven heeft Johan zo’n 50 jaar, en heeft in deze jaren diverse overwinningen mogen behalen. 

Het laatste huzarenstukje leverde Johan op Limoges. De Limoges duiven werden op vrijdagmiddag 2 juni om 13.00 uur gelost. De algehele mening was dat de duiven een pittige terugreis te wachten stond. Johan klokte zijn duif zaterdagmorgen om 06.02.24 uur. Met een snelheid van 1248.801 mpm is dit voldoende voor een overwinning in afdeling 8 en in de sector. 

De duif is afkomstig van Everhard van Pijkeren uit Harderwijk, ook een gekend fondspeler, en werd ingekorft op een jong van 7 dagen. De Limoges duiven werden voor inkorving nog 4 keer gelapt op 30 km.

Het hokbestand van Johan bestaat uit duiven van Comb Fidder Hulshorst, Comb G.Hamstra en zn en Everhard van Pijkeren. 

De verzorging is doelmatig. De duiven worden het hele voortraject ingekorft en werken zo menig vitesse en midfondvlucht af. Per inkorving voor de meerdaagse fond bekijkt Johan of en zo ja welke duiven er gespeeld gaan worden. Neststanden zijn hierin ondergeschikt. 

De meerdaagse fond 2023 is voor Johan goed begonnen door Limoges op zijn naam te schrijven. 

Bijgewerkt op 12 juni 2023 om 22:10 uur

Scroll naar boven