Teletekstwinnaar Vlucht E27 Vierzon

Geert Visser  uit Groessen, overwinnaar op Vlucht E27 Vierzon

visser

De winnaar van deze eendaagse fond vlucht vinden we op het hok van Geert Visser in het in de Liemers gelegen Groessen. Het is de tweejarige donkerkras weduwnaar 0-1274284, die om 15.43.32 uur als 2e getekende door het elektronisch constateersysteem werd geregistreerd. Hij kwam uit de goede richting voor een vroege duif en viel rechtstreeks op de klep. Geert kende de snelheid van de op dat moment vroegst gemelde duif van Falco Ebben en compagnon en wist dat hij binnen een kwartier moest constateren. Het werden 12 minuten.

De vader van de winnaar is afkomstig van Berth Knaven Didam (lijn Bertie Camphuis), de moeder is half Knaven/half Eijerkamp. De duiven voor de eendaagse fond zijn ooit aangeschaft bij Berth Knaven en Jan Tenback. Die duiven lopen als een rode draad door zijn bestand.  

De uitslag op de eerste eendaagse fond vlucht was uitstekend, de tweede een stuk minder. De derde was alweer wat beter, maar niet goed genoeg om gerust te zijn. Nanne Wolff heeft hem vervolgens weer de goede richting gewezen, het resultaat op deze vierde vlucht was heel goed, 7 van de 8 in de prijzen.    

Geert is geen grote liefhebber. Hij beschikt over 2 tuinhokken, 1 van ca. 5 meter voor de weduwnaars en jonge duiven en een hokje van ca. 2 meter voor de overnachtduiven, want ook die discipline speelt hij. De weduwduivinnen en kwekers zitten aan de achterzijde van het grootste tuinhok. Hij legt zich hoofdzakelijk toe op de eendaagse fond, de vitesse- en midfondvluchten dienen hoofdzakelijk als africhting.

Geert is na het opheffen van zijn oude vereniging de Vredesduif Duiven/Westervoort lid geworden bij de Vriendenkring in Huissen. Een gezellige vereniging zo liet hij zich ontvallen.

Geert, dank voor de zeer prettige ontvangst en het enthousiasme waarmee je over de duivensport praat.

Met vriendelijke groeten,
Bestuur Afdeling 8 GOU.

Bijgewerkt op 17 juli 2022 om 15:59 uur

Scroll naar boven