Teletekstwinnaar Vlucht E25 Nevers

Combinatie Wolff/Veld/Erlinde uit Oldebroekop vlucht E25 Nevers

wolf1

Nevers stond als derde eendaagse fondvlucht van het seizoen 2022 zaterdag 25 juni op het vliegprogramma van Afdeling 8 GOU. 427 liefhebbers manden samen 3.567 duiven in. Zaterdagmorgen om 6.50 uur ging het konvooi los bij een zwakke zuidenwind. Het was op de losplaats helder en half bewolkt weer. Het is de combinatie bestaande uit Roland Wolff (48), Raimondo van ’t Veld (50) en Erlinde Wagtelenberg (47/de partner van Roland) die zaterdagmiddag om 13.21.25 uur de snelste duif van het hele konvooi klokten. Hun afstand voor Nevers is

641,156 km en de winnende snelheid 1.638 m/min. Dit betekende ook de overwinning in Sector 3 van 1.036 liefhebbers met 8.453 duiven. Een geweldige prestatie!

Het is 19-1771244, een mooie blauwe duivin, die iedereen te vlug af was. Het was nog even stressen om haar binnen te krijgen omdat ze achterna werd gezeten door 2 jonge doffers die de combinatie over het hoofd waren gevlogen. Maar toen Erlinde begon te roepen, was ze snel binnen. De duivin heeft meteen de naam ‘Roxy’ gekregen. Deze mooie naam is bedacht door Erlinde en haar dochter. De vader van Roxy is gekweekt uit 2 duiven rechtstreeks afkomstig van Dries Wolff uit ’t Loo (soort Kweekstation Kuipers Friesland). De moeder van ‘Roxy’ komt van Erven-van Weeghel uit Wezep.

De combinatie korfde 29 duiven in op Nevers waarvan 12 prijs vlogen in Afdeling 8 GOU. Naast de 1e prijs werd ook de 66e, 67e en 104e prijs behaald. Pas toen clubgenoot Willem Koele belde om ze te feliciteren met hun overwinning in de afdeling en Sector 3 drong tot de combinatie door wat een geweldige prestatie ze hebben neergezet.

Roxy werd in de 3e week van januari gekoppeld, heeft een koppel jongen grootgebracht en werd vervolgens op weduwschap gezet. 4 weken voor de vluchten is ze voor het eerst na de winterperiode weer losgelaten en werd begonnen met stukjes wegbrengen. Vanaf het begin van het seizoen is ze alle weken ingekorfd op de vluchten van Afdeling 8 tot de eerste eendaagse fondvlucht. Tussen de eendaagse fondvluchten door is ze zaterdags meegegaan naar Gorinchem. Op de inkorfavond van Nevers is voor het eerst in 3 jaar de doffer getoond en mochten ze een half uur samen zijn. Dat is waarschijnlijk net dat stukje extra motivatie geweest voor deze uitzonderlijke prestatie.

Alle drie liefhebbers komen uit duiven families waaronder het Wolffen-nest/Roelof de Kroppe. Roland en Raimondo groeiden op met duiven. Erlinde is pas in 2016 besmet geraakt met het duiven virus toen ze voor Roland en Raimondo een nakomer had binnengelaten. Vanaf 2017 heeft ze zich ontfermd over de jongen en inmiddels neemt ze ’s morgens de volledige verzorging en training van alle duiven voor haar rekening. Erlinde werkt ’s avonds op de afdeling Verloskunde in het Isala ziekenhuis. Roland is chef van de werkplaats bij een lasbedrijf en neemt ’s middags als hij om 16.00 uur uit zijn werk komt de verzorging over. Raimondo zorgt voor het wegbrengen en schoonmaken van de duiven en is dinsdags vrij van zijn werk bij een kipverwerkingsbedrijf en gaat dan om de 2 á 3 weken met de duiven voor controle naar dierenarts Nanne Wolff. Erlinde houdt van regelmaat en wil zoveel mogelijk alle dagen hetzelfde systeem. Er wordt ook 1 voersysteem gehanteerd voor alle vluchten van de Vitesse t/m 700 km. Deze methode werpt blijkbaar haar vruchten af!

Roland en Erlinde zijn door Jenny Grobbe namens bestuur Afdeling 8 GOU in de bloemen gezet. Raimondo kon er helaas vanwege corona niet bij zijn maar is inmiddels gelukkig weer hersteld.

Dame en heren, nogmaals hartelijk gefeliciteerd met deze geweldige prestatie!

Met vriendelijke groeten,
Bestuur Afdeling 8 GOU.

Bijgewerkt op 17 juli 2022 om 15:53 uur

Scroll naar boven