Teletekstwinnaar Vierzon en Chalons en Champagne

Hans en Evert-Jan Eijerkamp, overwinnaar Vierzon en Chalons en Champagne

eijerkamp2

2 weken achtereen op het hoogste podium Hans en Evert Jan Eijerkamp, Brummen.

Op vrijdagmiddag 25 juni stond de afspraak gepland voor de overhandiging van de bloemen voor de overwinning van de jaarling duivin 20-1248550 op Vierzon die deze pittige vlucht met een constatering om 18.31.04 uur en een snelheid van 1170.638 mtr./min. als snelste aflegde voor de 3992 andere duiven in concours. Maar toen kwam de vervroegde lossing van de Grand prix vlucht TGV op Chalons en Champagne en werd de afspraak verzet. Uiteraard niet wetende dat ook deze vlucht aan de lange rij successen kon worden toegevoegd, nu door de jaarling duiven 20-1248601 die op een afstand van ruim 373 km met een snelheid van 1632.462 mtr./min. zijn 6077 lotgenoten te snel af was. Met deze 2 overwinningen laat Kees v.d. Beek als soigneur van het hok Hans en Evert Jan Eijerkamp zien het spel met de duivinnen tot in de puntjes te beheersen. Hem zien we ook samen met Hans Eijerkamp op de foto.

In een geanimeerd gesprek met Hans Eijerkamp, Evert Jan kon helaas niet aanwezig zijn, kwamen herinneringen van meer dan 70 jaar duivensport naar boven en bleek Hans een formidabele kennis te hebben van de winnende duiven en hun afstamming.

De frêle winnares van Vierzon de 20-1248550 heeft als naam Blizzard meegekregen en heeft als vader Dragon Hans (een zeer goede vlieger en 10e best jonge duif van Nederland – De Allerbeste) die weer een zoon is van Olympic Hans x Eternity. Eternity is een dochter van Indy, 3e Nat Asduivin en moeder en grootmoeder van vele nationale topduiven. Moeder van Blizzard is Lucie dochter van Victor (1e NPO Chateauroux) x Xenon (1e nat. Asduif Fondspiegel 2018-2019) verder terug zien we duiven als Abel, Chicago, Lichte 05, Flits en in de stamboom terug te voeren naar de ouden lijnen Janssen x van Loon.

De winnares van de Grand Prix vlucht TGV Chalons en Champagne de 20-1248601 gaat nu door het leven als Grand Prix Ilona, genoemd naar de dochter van Kees v.d. Beek. De vader van Grand Prix Ilona is Olympiade Stefaan zoon van de Nieuwe Olympiade. Kinderen van de Nieuwe Olympiade wonnen in China 13 x een auto terwijl in 2020 4 kleinkinderen van de Nieuwe Olympiade snelste waren op een provinciaal concours binnen afdeling 8, met recht een formidabele vererver. Moeder van onze winnares is Roulette een super duivin die 4e nationale asduif was. Zij komt uit kras Spinneke die op haar beurt uit het Spinneke 2003 van Leo Heremans komt. Erg jammer is wel dat de zus van Grand Prix Ilona, Princess Andrea, die vorig jaar 2 maal de eerste in vlieggebied Zuidoost vloog, dit jaar zwaar gewond thuis kwam en daardoor noodgedwongen naar het kweekhok is verplaatst.

De tijd vliegt op bezoek bij de fam Eijerkamp, waar je bijzonder prettig wordt ontvangen en uren over de duivensport en alles wat daarmee samenhangt kunt praten. Wellicht liggen er nog meer overwinningen in het verschiet. De eerste twee van dit seizoen zijn binnen. Van harte proficiat.

Bestuur Afdeling 8 GOU.

Bijgewerkt op 1 juli 2021 om 21:37 uur

Scroll naar boven