Teletekstwinnaar Sens (M27)

A.Arends – J. Aalberts uit Zetten, overwinnaar op Sens

WinnaarM27

Grand Prix-vlucht “Sens” was de laatste midfondvlucht van onze afdeling. Er waren 502 deelnemers met in totaal 5.307 duiven. De duiven werden gelost om 7.00 uur en de blauwe doffer, 20-1290277, van de combinatie A.Arends-J.Aalberts, finishte als eerste met een snelheid van 1428 m/m.

De combinatie, bestaande uit de 82-jarige Arend Arends uit Opheusden en de 53-jarige Jan-Willem Aalberts uit Zetten, zijn bekende liefhebbers uit deze regio en hebben hun sporen inmiddels wel verdiend in de duivensport. Arend Arends was enkele decennia terug de te kloppen `duivenmelker´ in afdeling Oost Gelderland.

Met ingang van 2020 werd wederom gestart met de jonge duiven op de huidige locatie in Zetten en na het einde van dat vliegseizoen, waren er nog zo’n 50 jongen over. Het seizoen begon met 22 doffers en 25 duivinnen (allemaal jaarlingen) welke op dubbel weduwschap werden gespeeld. Op de eerste vitessevlucht werd nog op grote jongen gespeeld en daarna op weduwschap.

Nadat de “Arend”, is inmiddels omgedoopt naar de naam van zijn Oom, op Reims te laat thuis was, kreeg hij 2 weken rust. De week voor Sens werden de duiven nog gelapt vanuit Minderhout alvorens hij werd ingekorfd. Jan-Willem twijfelde nog met het inkorven van deze doffer, omdat hij afwijkend gedrag vertoonde. Omdat hij goed aanvoelde werd de “Arend” toch ingekorfd. En, nu achteraf blijkt, een goede beslissing!. De combinatie behaalde al vele topnoteringen, echter een 1e prijs op een afdelingsvlucht, ontbrak nog en hiermee ging een droom in vervulling!

De vader is “De Zwarte” (NL 18-1649616) van Henk Bussing uit de lijn “Stefaan Lambrechts”. De moeder komt bij Jeroen Kok vandaan, te weten de NL 19-7000473 uit de Tom-lijn. 

De felicitaties werden deze keer door Wulf van Laar namens het bestuur GOU overgebracht.

Nogmaals hartelijk gefeliciteerd!

Met vriendelijke groeten,
Bestuur Afdeling 8 GOU.

Bijgewerkt op 20 juli 2021 om 20:41 uur

Scroll naar boven