Teletekstwinnaar Perigueux (A24)

Gebr. van Deutekom uit Elburg, overwinnaar op Perigueux

A24 txt winnaar

Perigueux stond als derde meerdaagse fondvlucht van het seizoen 2021 in het weekend van 18 juni op het vliegprogramma van Afdeling 8 GOU. 277 liefhebbers manden samen 2.580 duiven in. Vrijdagmiddag om 15.30 uur ging het konvooi los met een WZW-wind. De duiven hadden een goed vertrek. De wind draaide onderweg naar ZW. Het werd uiteindelijk een zware vlucht met behoorlijk veel achterblijvers.

Het zijn de gebroeders, Jan Willem en Hans Van Deutekom, uit Elburg die met 20 duiven mee van vrijdag op zaterdagnacht al om 02.01.38 uur de vroegste en snelste duif van het hele konvooi van Afdeling 8 GOU klokten. Hun afstand voor Perigueux is bijna 892 km en de winnende snelheid 2.667 m/min. De gebroeders behaalden hiermee ook de overwinning van Nationaal Sector 3 en werden 1e van de Noordelijke Unie. In 2017 wisten de gebroeders de overwinning op Perigueux ook al binnen te slepen. Grote klasse!

Het is 18-1590365, een prachtige krasbonte doffer, die iedereen te vlug af was. Een doffer met een bijzonder verhaal. Hij had 1,5 maand gerouwd om het gemis van zijn vaste duivin. Deze werd door buren van Jan Willem na een training dood aangetroffen. Hij zat daarna alleen nog maar lusteloos op een schapje maar had geen oog voor een andere duivin. Op Limoges werd hij wel gekorfd maar de doffer kwam te laat. Tot de zondag voor de inkorving van Perigueux. Hij werd stapel verliefd op een jaarling duivinnetje en begon te slaan toen Jan Willem hem pakte om ingekorfd te worden. Blijkbaar was dit de motivatie om zo vroeg te vliegen. Bij zijn thuiskomst ’s nachts was niet te zien dat hij weg was geweest. Hij liep meteen te paraderen door het hok. Inmiddels heeft de doffer de naam ‘Eric’ gekregen. Vernoemd naar een goede vriend die de week ervoor slecht bericht van de medici had gekregen.

De forme lijkt dit seizoen op alle meerdaagse fondvluchten beter te worden: Limoges 28e Afd. 8 GOU, St. Vincent 3e Afd 8 GOU en nu de overwinning op Perigueux. Waar gaat dit naar toe, 1e Nationaal Barcelona?

De felicitaties werden deze keer door Jenny Grobbe namens het bestuur GOU overgebracht.

Nogmaals hartelijk gefeliciteerd!

Met vriendelijke groeten,
Bestuur Afdeling 8 GOU.

Bijgewerkt op 26 juni 2021 om 12:04 uur

Scroll naar boven