Teletekstwinnaar Orange (A30)

Scheffer-van Laar uit Elst (Utr.), overwinnaar op Orange

Winnaar A30

Onze afdeling heeft voor de marathonvluchten één ochtendlossing op haar programma staan. Evenals voorgaande jaren is dat Orange. Het was even twijfelachtig maar de duiven konden op vrijdag om 07.10 uur toch het luchtruim in op weg naar hun wachtende “baasjes”.

De combinatie, bestaande uit de 67-jarige Jan van Laar en de 31-jarige Rick Scheffer, hadden de duiven nog niet verwacht. Rick was nog thuis en Jan, waar de fondduiven zijn gehuisvest, had nog een BBQ-feestje van zijn werk. Jan kwam tegen 20.30 uur thuis en zag tot zijn verbazing de 4-jarige krasdoffer al in de ren zitten! Na het aansluiten van het electronisch constateersysteem kon de doffer alsnog geconstateerd worden. Het bleek later de enige duif die op vrijdag doorkwam. De overige duiven in onze afdeling hadden een nachtje langer nodig.

De doffer is zelf gekweekt door de combinatie. De ouders zijn echter afkomstig van H. van Hattem uit Rhenen (destijds een grote speler op de ZLU-/overnachtvluchten) en komen uit de 056-lijn van Leo Hoogervorst (van de Wegen-soort). Dat deze doffer is geen ééndagsvlieg is blijkt uit het feit dat deze doffer vorig jaar een 1e in de kring op Limoges vloog. De combinatie is van plan om deze doffer volgend jaar weer gewoon te spelen, aldus de nuchtere Jan van Laar.

De doffer werd ingespeeld op de programmavluchten en werd vervolgens ingekorfd op Limoges. Na een periode van circa 4 weken “rust” werd hij ingekorfd op Orange. De partner (duivin) hield de wacht op de jongen van 14 dagen.

Er waren in onze afdeling 1.103 duiven in concours, ingekorfd door 199 liefhebbers. De felicitaties werden deze keer door Wulf van Laar namens het bestuur GOU overgebracht.

Nogmaals hartelijk gefeliciteerd!

Met vriendelijke groeten,
Bestuur Afdeling 8 GOU.

Bijgewerkt op 31 juli 2019 om 9:38 uur

Scroll naar boven