Teletekstwinnaar Dax (A27)

G. Hamstra en Zoon uit Harderwijk, overwinnaar op Dax

Winnaar A28

Dax stond als vijfde meerdaagse fondvlucht van het seizoen 2021 vrijdag 9 juli dag op het vliegprogramma van Afdeling 8 GOU. 169 liefhebbers manden samen 972 duiven in. Om 12.00 uur ging het konvooi los. Het werd een snelle vlucht met een concoursduur van ruim 4 uur.

Het zijn de 78-jarige vader Gijs en 42-jarige zoon Wilfred Hamstra uit Harderwijk die met maar 5 duiven mee om 08.59.29 uur de vroegste en snelste duif van het hele konvooi van Afdeling 8 GOU klokten. Hun afstand voor Dax is 1.075 km en de winnende snelheid 1.240 m/min. Met deze geweldige prestatie is ook de overwinning van Nationaal Sector 3 behaald. Top!

Het is 16-1218451, een prachtige bonte duivin genaamd Riet, die iedereen te vlug af was. Riet is de naam van de vrouw van buurtgenoot Ab Kozijn. Ab is in 2018 gestopt met de duivensport. Gijs en Wilfred mochten toen een aantal duiven uitzoeken waaronder Riet. Deze duivin had in 2018 al een 17e NPO Orange gewonnen. Zomer 2019 werd ze pas overgewend en in 2020 vloog ze al prijs op Perigieux en Bergerac. Dit jaar was ze ook al de eerste duif van vader Gijs en Wilfred op St. Vincent. 

Riet is ingekorfd op 7 dagen broeden op het 2e ei. Riet is oorspronkelijk afkomstig van Gerard Kok, als ei verkregen en uitgebroed bij Ab Kozijn. Vader is een doffer van Mark van den Berg (1/2 broer Zara x kleindochter Brive). Moeder een duivin van Marcel van Stralen Almere.

Gijs en Wilfred zijn duivenmelkers in hart en nieren en hebben al vele grote prijzen behaald waaronder een week voor Dax zelfs nog een 1e nationaal Agen ZLU en een 6e Sector 3 van Cahors. Nadoen! Vader Gijs heeft al vanaf 1958 duiven en verzorgt ondanks zijn zwakke gezondheid nog dagelijks ’s morgens de duiven en laat de duiven trainen. Wilfred verzorgt ’s middags na zijn werk alle duiven. Wilfred heeft samen met Wulfert ter Beek ‘WW Racings Pigeons’ opgestart vanuit de gezamenlijke passie voor de duivensport. Vriendschap, plezier en samenwerking staan daarbij voor de mannen centraal en zo is met vader Gijs en vader Peter ter Beek daarbij een zeer bijzondere vriendschap en samenwerking tussen de vier mannen ontstaan. Vorig jaar won de Combinatie ter Beek de 1e van Afdeling 8 en Sector 3 op Bergerac en nu zegevieren Gijs en Wilfred Hamstra op Dax. Een samenwerking die blijkbaar haar vruchten afwerpt!

Gijs en Wilfred zijn vorige week door Jenny Grobbe namens Afd. 8 GOU in de bloemen gezet.

Nogmaals hartelijk gefeliciteerd!

Met vriendelijke groeten,
Bestuur Afdeling 8 GOU.

Bijgewerkt op 20 juli 2021 om 20:49 uur

Scroll naar boven