Teletekstwinnaar Cahors (A27)

P.J. Westerlaken uit Veenendaal, overwinnaar op Nationaal Cahors

Winnaar A27

Op de foto de vrouw en dochter van Piet die eveneens op wacht zaten.

Dit weekend wederom een zware overnachtvlucht op het programma, deze keer was het Cahors. De duiven werden op vrijdag 5 juli om 12.30 uur gelost. In onze afdeling werden 1.250 duiven ingekorfd door circa 200 liefhebbers.

Piet vliegt zowel een 1e in de afdeling als een 1e nationaal Cahors sector 3 tegen 3.462 duiven! Het was de planning om niet mee te doen en de duiven voor te bereiden op ZLU St. Vincent (er wordt hoofdzakelijk ZLU gevolgen). Echter doordat Piet per abuis een week te vroeg had gekoppeld, zaten deze duiven al op jongen van circa 6 dagen, zodat besloten werd om maar mee te doen op Cahors.

Dit heeft Piet geweten, nog geen 2 minuten thuis van het afslaan van een korte vlucht, zat de krasdoffer NL 17-1068216 ineens op de klep. Tijdens het afslaan belde zijn vrouw dat er een duif zat, dit was echter de laatste van de korte vlucht, gelukkig maar.

Vorig jaar vloog deze doffer als jaarling, alreeds een 86e nationaal Periqueux en dit jaar direct een 1e op nationaal Cahors, een geweldige prestatie van deze 2-jarige doffer! In de afstamming zien we aan vaderskant “De Barcelona” en het “Super Blauwtje”van Rik Ros. Aan moederszijde stamt zij af van de “Narbonne-lijn” van G. & J. Nieuwamerongen / J. van Beest.

Het was voor het eerst dat Piet een eerste nationale overwinning heeft behaald. De felicitaties werden deze keer door Wulf van Laar namens het bestuur GOU overgebracht.

Nogmaals hartelijk gefeliciteerd!

Met vriendelijke groeten,
Bestuur Afdeling 8 GOU.

Bijgewerkt op 8 juli 2019 om 21:19 uur

Scroll naar boven