Teletekstwinnaar Bressols (A26)

Theo van Oss uit Afferden, overwinnaar op Bressols/Cahors

Winnaar A27

Bressols stond als vierde meerdaagse fondvlucht op het programma van onze afdeling. Er werden door 185 liefhebbers samen 1170 duiven ingekorfd. De duiven werden op vrijdag om 13.00 uit gelost.

De winnaar van dit concours werd Theo van Oss uit Afferden. Zijn duivin 17-1055851 werd om 5.59.16 geconstateerd. Niemand heeft deze duif zien komen maar het ECS heeft zijn werk gedaan. Dit is het eerste jaar dat zijn duiven elektronisch worden geconstateerd. Tot dit jaar werd er nog met gummiringen gespeeld.

De winnende duivin komt uit duiven van Paul van den Bogaard en van Van Kooten van Bemmel ( soort Gebr. Hagens). Volgens Theo had deze duivin dit jaar nog niet gelegd, maar zat samen met nog een ander koppel op het nest waarbij ze steeds de andere duivin van het nest afduwt. Dat heeft waarschijnlijk voor de motivatie gezorgd om dit concours te winnen. Ze was tevens de snelste van het hele NU-concours.

Theo sukkelt met zijn gezondheid (COPD) waardoor hij maar enkele keren per week bij zijn duiven komt. Omdat de duiven op een zolderhok zitten is er een lift gebouwd zodat hij bij zijn duiven kan komen. Hij krijgt veel hulp van familie kennissen en clubgenoten zodat hier de duivensport nog uit geoefend kan worden.

De felicitatie’s en de bloemen werden afgelopen week namens het afdeling overgebracht door Teunis van Binsbergen.

Nogmaals hartelijk gefeliciteerd!

Met vriendelijke groeten,
Bestuur Afdeling 8 GOU.

Bijgewerkt op 15 juli 2021 om 15:53 uur

Scroll naar boven