Teletekstwinnaar Bergerac (A31)

J. Hanssen uit Erlecom, overwinnaar op Bergerac

Winnaar Hansen

De winnares, de 15-1480594, moet gezocht worden in het buitengebied van Erlecom in de Ooypolder en verblijft op het hok van J. (Hans) Hanssen, lid van de Gevl. Vrienden in Millingen a/d Rijn. Een prachtige locatie om te wonen, maar ook om duiven te houden. Je kunt ze van ver zien aankomen over het weidse land. De hokken staan pal tegen de dijk met zicht op de heuvelrug bij Beek Ubbergen.

 Zoals gezegd is het een nestduivin, die de mand inging op een zaadjong. Hans had in de week voorafgaande aan de inkorving de doffer weggenomen, zodat zij alleen voor het jong moest zorgen. De ervaring heeft geleerd dat dit voor haar de beste neststand is.

De duivin is gekweekt uit een duif van de comb. Heijsen-Spaan en heeft dit jaar 3 meerdaagse fondvluchten gehad. Ze deed het zodanig goed, dat ze als 3-e duifkampioen middaglossingen van Marathon Noord is geëindigd. Ze vloog in afdelingsverband een 18-e van St. Vincent, een 118-e van Dax en nu dus de 1-e op Bergerac. In de sector eindigde ze van deze vlucht als 2-e.

Op het hok waar deze duivin vertoeft, zitten slechts 3 koppels, dus lucht en ruimte in overvloed. Hans heeft haar niet thuis zien komen, hij zat binnen achter de pc om te kijken of er al duiven waren gemeld. Net toen hij zag dat de Comb. Driessen en Zn in Wijchen geconstateerd hadden, riep zijn vrouw dat er een duif zat. Het elektronisch systeem had zijn werk toen al gedaan.

Vanwege vakantie van Hans is dit verhaal pas gisteren opgetekend. De felicitaties werden deze keer door Jan de Vries namens het bestuur GOU overgebracht.

Hartelijk gefeliciteerd!

Met vriendelijke groeten,
Bestuur Afdeling 8 GOU.

Bijgewerkt op 28 augustus 2019 om 19:02 uur

Scroll naar boven