Teletekstwinnaar Bergerac 2020 (A32)

Combinatie Ter Beek overwinnaar loodzware Bergerac 7 augustus 2020

2020 Combinatie Ter Beek Overwinning Bergerac 003

Dax stond als derde nationale meerdaagse fondvlucht van het seizoen 2020 in het weekend van 7 augustus op het programma. Vanwege de tropische temperaturen gedurende de gehele week en ook het vluchtweekend is de vlucht ingekort naar Bergerac. 173 liefhebbers van afdeling 8 GOU manden samen 784 duiven in. Vrijdagmorgen om 10 uur ging het konvooi los en met temperaturen van ver boven de 30 graden op het heetst van de dag moesten onze strijders de weg naar huis terugvinden. Zeer zware omstandigheden waardoor op de tweede vluchtdag nog een redelijk deel van de prijzen moesten worden verdiend.

 

Het was Combinatie Ter Beek uit Biddinghuizen die zaterdagmiddag om 14.06.18 de snelste van het hele konvooi klokte. Hun afstand voor Bergerac is 927 km en de winnende snelheid was 766 m/min. De combinatie bestaande uit vader Peter 78 jaar en zoon Wulfert 47 jaar had 5 duiven mee. Het was hun 2e getekende ‘Raingirl 17-1799311’ die iedereen te vlug af was. Ook in heel Sector 3 van 1936 duiven was zij de snelste. Klasse!

De naam ‘Raingirl’ heeft ze te danken aan de kletsnatte thuiskomst van Cahors in 2019. Ook deze keer kwam ze nat thuis. Waarschijnlijk heeft ze vanwege de extreme hitte net voor ze thuiskwam nog een zweefduik over het Veluwemeer gemaakt want ze had het zeewier nog aan haar ogen zitten en een kletsnatte borst. Wulfert heeft Gijs en Wilfred Hamstra meteen gebeld. ‘Raingirl’ is namelijk gekweekt uit een rechtstreekse doffer van Gijs en Wilfred Hamstra en een rechtstreekse duivin van Bennie Homma. In 2016 zijn Wulfert en Wilfred die al ruim 15 jaar bevriend zijn ‘WW Racing Pigeons’ gestart. Zij stellen als doel de duivensport positief te beleven door uitwisseling van kennis en gezamenlijk te streven naar een stam postduiven welke op de marathon ochtendlossing en middaglossing uitstekend presteert. De overwinning op deze loodzware Bergerac is zeker niet het eerste en wat Wulfert betreft absoluut niet het laatste wat ze van zich laten horen. Raingirl werd gespeeld op een groot jong en 5 dagen eieren.

Peter en Wulfert zijn deze week door Jenny Grobbe namens Afdeling 8 GOU in de bloemen gezet. Nogmaals hartelijk gefeliciteerd namens Bestuur en leden!

Bijgewerkt op 16 augustus 2020 om 20:34 uur

Scroll naar boven