Rico Kampert wint met zijn “Hector” de 1e Sectoraal Chateauroux 2023 in sector 3!

Voor 24 juni stond de eerste sectorale ééndaagse fondvlucht op het programma. Er deden maar liefst 992 deelnemers mee, met in totaal 7.541 duiven in concours! De duiven werden gelost om 07.00 uur met een lichte NW-wind, waarbij “Hector” de overwinning opeiste met een snelheid van 1253 m/m op een afstand van 647 km.

De eigenaar is de 21-jarige Rico Kampert uit Ederveen en hij heeft sinds zijn 13e jaar postduiven. In het begin samen met zijn vader en opa, sinds dit jaar vliegt hij onder zijn eigen naam R.M.C. Kampert. Op het zelfde adres vliegt zijn vader ook zeer verdienstelijk op de dagfond!
Na een zeer teleurstellend seizoen 2022, vanwege de vogelgriep kon men zowel de start als het einde van het vliegseizoen niet meemaken, werd met spanning uitgekeken naar het vliegseizoen 2023. De focus ligt met name op de dagfond, waarbij gestart werd met zo’n 16 koppels die op totaalweduwschap worden gespeeld. Doordat “Hector” vorig jaar al 2 kopprijzen op de dagfond had gevlogen, nl 2e Afdeling GOU Vierzon/3.768 duiven en een 24e Afdeling GOU Issoudun/3.864 duiven, waren de verwachtingen voor dit jaar hoog gespannen. Op de 1e dagfondvlucht Gien werd als “voorproefje” een 102e Afdeling GOU gespeeld met zijn “Hector” om vervolgens volledig toe te slaan op de sector-vlucht Chateauroux!. Met deze overwinning en behaalde prestaties doet hij zonder meer zijn naam eer aan! (NB: duif behaalde ook een 42e plaats op Gray/Afdeling GOU tegen 2.942 duiven afgelopen weekend). Aan vaderszijde stamt de duif af van Gaby Vandenabeele/Comb. Vebree en van moederszijde van Ad Schaerlaeckens (eitjes gehaald!).

Het voersysteem wordt gehanteerd van Embregth-Theunissen, dit vanwege de eenvoud (NPO-mix / Champion-mix). In het vliegseizoen wordt regelmatig dierenarts N. Wolff geraadpleegd.

Rico, nogmaals gefeliciteerd met deze geweldige overwinning en topduif!

Bijgewerkt op 11 juli 2023 om 22:37 uur

Scroll naar boven