Arjan Beens wint Ruffec 2024

Vrijdag 7 juni werden 2408 duiven van Afdeling 8 gelost voor de meerdaagse fondvlucht  vanuit Ruffec. De duiven werden gelost met een Noorden wind en later op de dag draaiend naar steeds meer west. De winnaar van deze vlucht werd  “De 962” van Arjan Beens uit Genemuiden. Dit met een snelheid van 1644 m/min op een afstand van 842 km.

Arjan een gekend marathon speler beleeft hiermee een volgen hoogtepunt in zijn duivenloopbaan. Op deze vlucht was het met een ploeg vooral jaarlingen een ongekend succes met o.a. 1e, 2e, 3e, 6e, 8e etc. in het afdelingsconcours, daarnaast werd ook nog een 2e in Sector 3 gewonnen. De 1e en 2e gedraaide duiven zijn afkomstig uit dezelfde ouder, te weten de vader van Jay Lissenberg 1e asduif WHZB/BOTB 2021 ZLU tegen 1e Nat. Dax tegen halfzus 1e Nat. St. Vincent. Moederskant de eigen oude lijnen van tijdperk Beens 1.0 zoals Arjan het zelf noemt.

De duiven worden voornamelijk ingespeeld op de programmavluchten en als het moet wordt er niet geschroomd naar b.v. Hank te rijden om een inspeelvlucht te korven. Als eenmaal “de vluchten” aankomen dan wordt er 3 maal daags Koopman all in one verstrekt aan de duiven en wat extra vetten om ze het nodige mee te geven. De duiven vliegen 1x daags een 5 tot 6 kwartier als training.

De jonge duiven worden zoveel als mogelijke vanaf de eerst vlucht opgeleerd om ze zoveel mogelijk ervaring mee te geven als oude duif. In het seizoen probeert Arjan om de 3 weken een medische controle bij dierenarts uit te voeren om de vinger aan de pols te houden.

Namens de afdeling zijn de felicitaties en bloemen overhandigd door Henry de Groot.

Bijgewerkt op 14 juni 2024 om 15:22 uur

Scroll naar boven