Voer 2015: Transport Express Mix

Sportvrienden,

Als afdelingsbestuur hebben we besloten om dit jaar gebruik te maken van een speciaal Transportvoer van Matador. De mengeling wordt dit jaar ook gevoerd in de afdelingen 7, 8, 9, 10 en 11. De Transport Express Mix bestaat voor de helft uit mais en wel uit gele cribs, kleine marano mais en popcorn mais.

Daarnaast andere granen, waaronder een behoorlijk deel gepolijste ronde rijst. Rijst heeft de eigenschap om vocht op te slaan. Vocht is het “koelsysteem” van onze duiven. Met name bij warm weer is het en dus heel belangrijk om fris thuis te kunnen aankomen. Duiven gaan hierdoor meer water opnemen. Daarnaast bevat het voer een beperkte hoeveelheid vetrijke zaden. Ook van vetrijke zaden is bekend, dat de energie wordt verbruikt en er dan vocht overblijft.

Deze mengeling is uitgebreid getest in verschillende afdelingen. Door het te testen, kon het voer goed worden afgestemd op de praktijk. De duiven moeten er wel even aan wennen (waarschijnlijk blijft de eerste twee keer een klein gedeelte van het voer liggen), net als duiven thuis ook even moeten wennen aan een nieuw voer. Dat is dus heel gewoon. Na ± 2 vluchten zijn de duiven er aan gewend.

Met vriendelijke groeten,
Bestuur Afdeling 8 GOU.

Bijgewerkt op 12 mei 2015 om 19:27 uur

Scroll naar boven