Vluchten week 29

Sportvrienden,

Vluchten van komende week.

Bericht van de NPO aangevuld door bestuur afdeling (vet)

Het beloofd op maandag en dinsdag zeer warm te worden in Nederland en in de vlieggebieden in België en Frankrijk. Met ingang van woensdag worden meer gematigde temperaturen verwacht. Na overleg met het IWB en de afdelingen heeft het NPO bestuur, alles wegende, de volgende besluiten genomen.

  1. Africhtingsvluchten met jonge duiven op dinsdag en woensdag zijn afgelast.
  2. Inkorven van de Sector Marathonvluchten A29 gaat door op dinsdagavond. Het Hitteprotocol is van kracht en we verzoeken de afdelingen de ophaalschema´s zo aan te passen dat er zo laat mogelijk, bijvoorbeeld twee uur later, kan worden ingekorfd op dinsdagavond en de ophaal routes uit te voeren met optimaal geventileerd materieel. Vanaf woensdag kunnen we dan verantwoord de reis aanvangen naar de losplaatsen. Gezien de logistieke mogelijkheden en de werkers in de loodsen, zal voor de afdelingen 7 t/m 11 de oorspronkelijke inkorf en aanlevertijd gehanteerd worden.
  3. De losplaatsen van de Sector Marathonvlucht A29 zullen indien nodig worden aangepast met het oog op de bosbranden in Frankrijk. Bericht daarover volgt tijdig en het uitgangspunt bij een eventuele verandering van losplaats is een vergelijkbare afstand en middaglossing op vrijdag. Bordeaux wordt Agen.
  4. Nationaal Issoudun E29 kan worden ingekorfd zoals gepland op donderdagavond. Of ook hier het Hitteprotocol van toepassing is zal later in de week worden besloten.
  5. I.v.m. punt 1, zal worden bekeken of i.o.m. de NPO voor NW een losplaats op een kortere afstand mogelijk is. Dit i.v.m. de vogelgriepproblematiek. Nader bericht hierover volgt z.s.m.

We krijgen steeds vaker te maken met hoge temperaturen in het vliegseizoen. We zullen flexibel moeten omgaan met deze nieuwe realiteit. Het NPO Bestuur maakt een afweging waarbij inkorven, de reis naar de losplaats, de vlucht zelf en vervoer technische aspecten worden meegenomen in de besluitvorming. We wensen iedereen veel succes.

Het NPO Bestuur

Bestuur afdeling 8 GOU

Bijgewerkt op 18 juli 2022 om 17:04 uur

Scroll naar boven