Vluchten M30 en J30 afgelast

Sportvrienden,

Wegens de extreme temperaturen heeft de NPO vanmiddag een bericht vrijgegeven dat alle vluchten voor zowel de oude duiven (M30) als de jonge duiven (J30) worden afgelast. Het volgende bericht is door de NPO gepubliceerd:

——————————————————-

Beste collega’s verantwoordelijken en liefhebbers,

Wij hebben tot en met vanmiddag gewacht met het geven van uitsluitsel over de vluchten van dit weekend om een zo juist en actueel mogelijk beeld te hebben. De uitkomst is dat wij voor heel Nederland de programmavluchten voor de vitesse/midfond en jonge duiven afgelasten.

In samenspraak met het IWB is het besluit genomen om deze vluchten geen doorgang te laten vinden. Dat wij nu warmterecords breken ervaart iedereen en zo ook onze duiven. Deze kunnen goed tegen de warmte en ook met alle voorschriften uit het hitteprotocol zou bij afnemende temperaturen concoursen tot de mogelijkheden behoren.

De weeromslag die komende dagen wordt voorspelt met de daarbij behorende instabiele weerssituatie is voor ons doorslaggevend geweest. Wij weten dat kansen op fronten en onweer zorgen voor omstandigheden waarbij het risico op traag/slecht vluchtverloop toenemen. Dit vinden wij nu onverantwoord en richten ons graag gezamenlijk op mooie concoursen in de maanden augustus en september.

Wij hopen dat de voorspellingen op een minder warm en stabieler weerbeeld de komende dagen uitkomen zodat het africhtingenprogramma en de midfondvluchten voor jonge duiven volgende week doorgang kunnen vinden.

Voor de marathonvluchten Cahors en Orange vindt continue overleg plaats tussen de verantwoordelijken en zal over gecommuniceerd worden zodra zaken duidelijk zijn.

Een aangenaam ‘vrij’ ‘weekend gewenst.

namens bestuur NPO

———————————————————

Met vriendelijke groeten,
Bestuur Afdeling 8 GOU.

Bijgewerkt op 25 juli 2019 om 16:31 uur

Scroll naar boven