Vluchten aankomend weekend (4/5 juli 2015)

Sportvrienden,

Als bestuur hebben we vanavond in de bestuursvergadering overleg gehad over de vluchten voor aankomend weekend dit in verband met de verwachte extreme weersomstandigheden. Uit de vele reacties die we van onze leden zowel mondeling als schriftelijk hebben mogen ontvangen, is de rode draad dat men het belang van de duiven voorop stelt. We realiseren ons ook dat we met de genomen besluiten niet alle leden tevreden kunnen stellen.

We hebben besloten om de afgelaste nationale vlucht Chateauroux (inmiddels verschoven naar 18 juli) niet te vervangen voor een verkorte dagfondvlucht op komende zondag.

Ten aanzien van de vitesse is besloten om deze vluchten door te laten gaan. Wel hebben we gemeend om gepaste maatregelen te treffen. In Noord zullen we naar Feluy gaan en voor Zuid gaan we naar Quiévrain. Tevens zal het aantal duiven per mand verminderd worden naar 25. Aangezien de duiven ’s avonds vervoerd kunnen worden, de te vervliegen afstand beperkt is en het aantal duiven per mand gereduceerd is, zijn we van mening dat deze maatregelen ervoor zorgen dat het welzijn van de duiven voldoende gewaarborgd is. Het uitgangspunt is om de duiven zo vroeg mogelijk te lossen.

De africhtingsvlucht voor jonge duiven van Zuid 4 (T27) op zondag is tevens afgelast. Regio Zuid 4 zal bekijken wanneer deze alsnog gehouden wordt. Nadere informatie volgt.

Ten aanzien van de marathonvlucht Bergerac zijn we teleurgesteld over de beslissing van de NPO om deze wel in te korven, te meer daar inmiddels wel besloten is om nationaal Chateauroux af te lasten (waar we ons als bestuur volledig in kunnen vinden, immers het welzijn van de duiven staat voorop). In het licht van het NPO-besluit ten aanzien van Chateauroux en de weersvoorspellingen was het begrijpelijker geweest dat Bergerac ook geen doorgang had gevonden. Aan de situatie van Bergerac kunnen we op dit moment helaas niets meer veranderen. We gaan ervan uit dat de NPO de juiste beslissing neemt (wat dat ook mag zijn) waarbij het belang van onze duiven voorop staat.

Met vriendelijke groeten,
Bestuur Afdeling 8 GOU.

Bijgewerkt op 1 juli 2015 om 23:48 uur

Scroll naar boven