Vlucht V22

Sportvrienden,

In het weekend van V22 hebben we de eerste zondagsvlucht gehad, namelijk Regio Zuid 4 heeft V22 op zondag gelost. Bij aanname van het zaterdag/zondagkampioenschap is er vanuit gegaan dat we tot uniformiteit zouden komen voor de lossingen waarbij de lossingsverantwoordelijkheid voor de vitesse afstanden gedelegeerd is naar de regio’s. Hiervoor hebben we voor aanvang van het seizoen ook overleg gehad met de lossingsverantwoordelijken van de regio’s. We snappen dat het verschillend handelen van de regio’s vragen oproept en derhalve heeft dit ook onze aandacht en zullen dit ook evalueren. Hopelijk kunt u begrijpen dat we op dit moment niet inhoudelijk hierop kunnen reageren.

 
In deze publicatie willen we wel duidelijkheid scheppen over de uitvoering van het zaterdag/zondagkampioenschap nu toch op verschillende dagen gelost is en dit niet beschreven staat in het aangenomen besluit. Derhalve zal het volgende gehanteerd worden:  Vanaf het moment dat voor een bepaalde discipline voor een bepaalde regio een vlucht op zondag vervlogen wordt, zullen de principiële leden vanaf dat moment alleen aan het zaterdagkampioenschap deelnemen. Tot die tijd zal voor die regio’s (waarvan alle vluchten tot dan toe op zaterdag vervlogen zijn) alleen naar zondagkampioenschap gekeken worden. Wat betekent dit concreet:

  1. Vitesse: In de eindstand Zondagkampioenschap Vitesse Afdeling 8 staan alle leden van Regio Noord en Zuid 3, namelijk zowel principiële als niet-principiële leden hebben aan alle vluchten meegedaan. Van Zuid 4 zijn alleen de niet principiële leden met 6 vluchten in het zondagkampioenschap opgenomen. De principiële leden van Zuid 4 hebben een vlucht minder gehad en mochten ze bij de afdelingskampioenen van het zaterdagkampioenschap staan, zullen ze tevens gehuldigd worden. Dus alleen voor de principiële leden van Zuid 4 zal naar het zaterdagkampioenschap Vitesse gekeken worden.
  2. Generaal snelheid: Als de rest van alle vluchten op zaterdag vervlogen worden, geldt hetzelfde als bij de vitesse. Vanaf het moment dat Noord of Zuid 3 ook een zondagvlucht voor de discipline snelheid heeft gehad, zal voor de principiële leden van de betreffende regio naar het zaterdagkampioenschap gekeken worden. Voor het zaterdagkampioenschap kunnen dan alleen de vluchten tellen die door alle regio’s op zaterdag vervlogen zijn. Dit betekent als bijvoorbeeld M24 op zondag vervlogen wordt, dat V22 en M24 niet meetellen voor het zaterdagkampioenschap. Dus
  • Zaterdagdagkampioenschap Afdeling: Tot nu toe: alle vluchten behalve V22
  • Zondagdagkampioenschap Afdeling: Alle vluchten

Tevens is dit voorjaar aangenomen dat de gebruiker betaalt. Dus de verenigingen die over blijven staan naar zondag zullen ook de extra kosten voor het overstaan betalen. Dit betekent dat voor V22 voor regio Zuid 4 de vrachtprijs met €0,17 per duif wordt verhoogd.

Met vriendelijke groeten,
Bestuur Afdeling 8 GOU.

Bijgewerkt op 12 juni 2016 om 9:53 uur

Scroll naar boven