Vliegprogramma en kampioenschap

Sportvrienden,

Onderstaand treft u mededelingen aan m.b.t. vliegprogramma en kampioenschappen.

Vliegprogramma
In het overleg met de afdelingen 7 t/m 11 en het bestuur van de NU (Noordelijke Unie) is afgesproken de losplaats A26 Perigueux (ochtend lossing) te wijzigen in Ruffec, dit i.v.m. de afstand naar de noordelijke afdelingen.

Kampioenschap verenigingen
Van Compuclub hebben wij vernomen dat: wanneer Compuclub de uitslagen en kampioenschappen voor de vereniging verzorgd de berekening van de kampioenschappen zal zijn zoals die ook voor de NPO geldt. Wanneer verenigingen afwijkende kampioenschappen en tellingen wensen te hanteren, dienen de verenigingen de verenigingsuitslagen en kampioenschappen zelf te vervaardigen. Dit kan in Winver, waar diverse keuzemogelijkheden zijn.

Kampioenschap afdeling
Omdat blijkbaar in ons informatieboek wat betreft de kampioenschappen enige onduidelijkheid blijkt te bestaan treft u onderstaand de afspraken aan die voor 2023 van toepassing zijn, zoals besloten op de NPO ledenraad en onze eigen Algemene vergadering.

De uitslag van een concours

  • De uitslag berekening blijft ongewijzigd d.w.z. afstand/vliegtijd incl. NF14 en NFO18 voor de Marathon.
  • De uitslag zoals we die kennen wordt uitgebreid met een uitslag beste hokprestatie; Grootmeester. Liefhebbers die zich niet klasseren in de reguliere uitslag worden niet opgenomen; er staan dus geen liefhebbers op de Grootmeester uitslag met nul punten.
  • De volgorde is; snelste duif gevolgd door beste hokprestatie; Grootmeester.
  • Beste hokprestatie; Grootmeester wordt berekend als het totaal behaalde punten gedeeld door het aantal gezette duiven met een minimum van 8 op V, M, J en N vluchten en een minimum van 4 op E en A vluchten.
  • We vliegen 1:3.
  • De puntentelling begint bij duizend en loopt af naar nul.
  • De uitslagen op alle niveaus boven vereniging zijn gelijk van opzet.

Met vriendelijke groeten,
Bestuur Afdeling 8 GOU.

Bijgewerkt op 11 april 2023 om 19:51 uur

Scroll naar boven