Verslag jeugdmiddag 2011

Zaterdag 22 oktober 2011 heeft Afdeling 8 haar jeugdleden gehuldigd. Dit jaar was door de commissie besloten om het zo snel mogelijk na het seizoen te doen. Het was waarschijnlijk geen verkeerde keuze daar de opkomst beter was dan voorgaande jaren.

De commissie probeert ieder jaar weer iets nieuws te verzinnen om tijdens de kampioenen huldiging alle jeugd aan hun trekken te laten komen. De middag werd geopend doorvoorzitter Hans Bruggeman. Na deze openingswoorden werden de deelkampioenen gehuldigd. De eerste vijf per onderdeel kregen dan ook allemaal een mooi diploma.

Daarna was het tijd voor wat ontspanning en toch ook weer wat spannends. Dit jaar werd het spelletje petje op- petje af door de jeugd gespeeld (de mooie petjes waren dan ook gesponsord door de heer van de Brink). De vragen begonnen gemakkelijk maar ook de moeilijkere vragen werden lang door velen goed beantwoord. Na dit verschillende rondes te hebben gedaan was het de beurt aan de ouders.

Er waren nog wat vragen over en we dachten laten we de senioren is testen of ze het ook zo goed weten nu ze niet aan de zijlijn staan. Het bleek voor velen toch nog dat de vragen van de jeugd voor hen toch te moeilijk waren gezien het aantal ouders, wat toch wel snel na elkaar afviel. De jeugd liet zien toch wel van zaken af te weten.

Dit was natuurlijk niet het enige wat er die middag was. Hierna werden de vluchtwinnaars van de jonge duivencompetitie welke hier aan mee hadden gedaan gehuldigd. Voor de eerste vijf liefhebbers van deze vluchten waren ook diploma’s en voor de eerste van iedere vlucht ook nog een emmer Multi-mix. Verder was er voor de beste drie liefhebbers over deze drie vluchten nog een beker.

Tevens hadden we nog een ruilcompetitie van een jonge duif, die aan het begin van het jaar onderling door verloting waren verwisseld van eigenaar. Alleen één liefhebber kon daar ter plaatse niet aan meedoen, omdat hij zijn duiven ziek had en kreeg hiervoor van de commissie een duifje aangeboden om zo toch mee te kunnen doen. Deze liefhebber werd uiteindelijk ook nog eens de winnaar. Hij kreeg een “duifje op voet” met het ringnummer erop uitgereikt.

Hierna was het tijd voor de bingo waar dan ook met spanning naar uitgekeken werd. Zoals altijd waren er weer veel prijzen te winnen. De grote prijzen kwamen later aanbod. Na de nodige rondjes te hebben gespeeld was het tijd voor wat te eten. De cupcakes en hapjes van tussendoor waren ze allang weer vergeten. De commissie was aan het pannenkoeken bakken geslagen en hadden van twee sponsors de benodigdheden gekregen om dit te kunnen realiseren. En wel de heren J. Coenen uit Zetten en de heer A. Jochemsen uit Bennekom. Namens de jeugd hartelijk bedankt hiervoor.

Al snel zat een ieder smakelijk te eten. Hierna was er nog tijd voor een paar rondjes bingo met manden en voerbakken als prijzen. Maar tenslotte was het tijd voor waar het toch uiteindelijk om te doen was deze middag. De huldiging van de generaal kampioenen 2011. Hiervoor werd dan ook een afgevaardigde van de afdeling voor gevraagd welke bereid was dit voor ons te doen. En wel de heer Jan van Gent deed dit op een passende wijze.

Als afsluiting van deze middag werd door onze sponsor Beijers voor ieder jeugdlid een attentie aangeboden. Hiermee was een eind gekomen aan een gezellige middag.

Namens de jeugdcommissie Afdeling 8 GOU.

Bekijk ook de fotogalerij!

Bijgewerkt op 4 november 2011 om 19:44 uur

Scroll naar boven