Verslag Jeugddag Afdeling 8 2014

Huldiging jeugdkampioenen afdeling 8.

Op zaterdag 29 november j.l. heeft Afdeling 8 GOU haar jeugdkampioenen gehuldigd. Ook de NPO had haar kampioenen huldiging op deze dag georganiseerd, zodat er jeugd bij ons verstek moest laten gaan. Wat ook iedere keer weer opgemerkt wordt is dat de jeugd het erg druk heeft met of werk of andere sporten als duivensport. Ze moeten dan keuzes maken en die is niet altijd voor een prijsuitreiking. Maar al diegene die wel zijn gekomen hebben dan ook een prettige dag gehad gezien de bedankjes.

Omdat er waarschijnlijk geen tentoonstelling gehouden kon worden was er van tevoren al besloten om te kiezen voor een ander alternatief. Bij binnenkomst was ervoor iedereen koffie/thee met sinterklaas lekkers. De voorzitter opende de jeugddag met een hartelijk woord van welkom, en vertelde wat er die dag zoal te wachten stond. De opdracht was dat de jeugdleden en uiteraard de senioren zich over bakjes met voer konden buigen om te zeggen hoe de soorten heette. Ze konden dit invullen op een formulier( met meerkeuze vragen om het iets makkelijker te maken). Nadat iedereen het formulier had ingevuld, werden er rondes bingo gedraaid. Intussen werd door de commissieleden de vragen nagekeken. Het was duidelijk dat er weinig kennis is van voer. Er was maar 1 goede inzender. Terwijl er met Dick de Leeuw van Beyers diervoeders echt niet voor de moeilijkste soorten was gekozen. Omdat het al aardig tegen de middag aanliep, is er eerst voor de inwendige mens gezorgd. Dit alles door de dames van de commissie verzorgd, verse soep met broodjes frikandel en kroketten werden dan ook met behoorlijk aantal naar binnen gewerkt.

In de middag pauze kwam André van de Wiel hier ook nog aan meewerken. Ook hij moest de voer quiz invullen. Nadat iedereen voldoende had gegeten kreeg André het woord. Zoals we allemaal wel weten gaat dit met veel humor gepaard, maar ook een klein beetje serieus. Hij liet dan ook een filmpje zien van eigen hok. Daarna konden er nog vragen gesteld worden en dat gebeurde dan ook. André gaf de jeugd ook veel tips mee maar ook een eigen recept voor een duivendrank om uit te proberen. De middag was al aardig opgevuld maar de deelkampioenen en de generaal kampioenen moesten nog gehuldigd worden. En de uitslag van de quiz bekend maken. Maar eerst werd André bedankt voor zijn bijdrage van de dag . Hij werd dan ook beloond met een echte chocolade duif. Want hij was tenslotte ook nog eens de enige met nul fouten. Iedereen die mee had gedaan aan de quiz ontving een prijs. Met dank aan de sponsors.

Na nog een laatste ronde bingo werd het tijd om de kampioenen te huldigen. De deelkampioenen kregen een kleiner aandenken, en als laatste was er natuurlijk voor de GENERAAL KAMPIOENEN een mooie beker. Deze werden allen uitgereikt door Roel den Dulk vertegenwoordiger van onze afdeling. Hierna was dan ook een einde gekomen aan deze dag. De voorzitter wenste allen een goede reis naar huis nadat de jeugd nog een mooi gevulde tas met duivenspullen mocht nemen.

Namens de jeugdcommissie.

Zie ook de foto’s

Bijgewerkt op 11 december 2014 om 21:38 uur

Scroll naar boven