Verslag Jeugddag 2013

Sportvrienden,

Afgelopen vrijdagavond 1 november 2013 mochten wij onze kampioenen huldigen. Deze  huldiging vond plaats in het duivensportcentrum te Apeldoorn. Het was voor de dertiende  keer dat dit gedaan mocht worden. Ook hier is te merken dat het ledenbestand krimpt. Maar dat kan niet verhinderen dat wij toch proberen om het voor de jeugd  een fijne en gezellige avond te laten worden. Als commissie gaan we niet alleen de kampioenen huldigen maar, proberen we na het seizoen ook met spelletjes een competitie  aan te gaan. We konden deze avond  dan ook  gaan kijken of de meegekomen ouders/ vrienden, meer kennis van zaken had dan de jeugd.

Na koffie met gebak werd de opening van deze avond zoals gebruikelijk door onze voorzitter Hans Bruggeman verzorgd en die was ook tevens de man welke kenbaar maakte wat er steeds ging gebeuren. Na de opening  werden er eerst twee rondjes bingo gedaan om een beetje los te komen van de reis, met natuurlijk prijzen voor de duivensport. Het waren wel heel spannende rondes en het was dan ook muisstil. Na dit was dan ook het moment om de onderdeelkampioenen te huldigen met een mooie diploma waar alles per onderdeel op vermeld stond. Ieder jaar word er door de commissie weer gekeken naar een andere uitvoering hiervan. Deze uitreiking hebben de heren Jan van Gent en Roel den Dulk, vertegenwoordigers van onze afdeling, op zich genomen. Tussendoortjes werden in de vorm van warme hapjes veelvuldig uitgedeeld.

Toen nam Tanja van Holland het stokje over en ging met zowel ouderen als de jeugd een competitie aan d.m.v het spelletje petje op, petje af. De ouders en de jeugd moesten met de ruggen naar elkaar toe staan, dit om voorzeggen van jeugd naar ouder te voorkomen. Dat dit wel goed was opgemerkt door Tanja, bewees dan ook wel dat de meeste van alle ouders het van de jeugd had verloren. De vragen begonnen makkelijk, maar o wee toen ze pittiger werden, kwam de jeugd dan ook sterk naar voren. (ouders vraag maar meer aan de jongere garde, wie weet kan het nog wat opleveren.) Hierna was er een miniforum met de langst blijvende van petje op petje af. Want die wisten natuurlijk alles goed.

Na een korte pauze waarin men wat kon bijpraten, was het nog een keer tijd voor de bingo. Dat ze nu ongeduldiger waren dan aan het begin was omdat er iets spannends stond te gebeuren. Dit was niet dat de generaal kampioenen gehuldigd werden, maar er werd een bon voor een jonge duif van  onze nationale jeugd hokkampioen Marco van Doorn verloot. Dit omdat het voor de laatste keer is en hij vanaf volgend jaar bij de senioren gaat meedoen. Door deze geste hoopte hij dat het volgend jaar overgenomen wordt door een ander jeugdlid die voor het laatste jaar jeugdlid is. Hij zou het leuk vinden als dit een nieuwe traditie ging worden. Deze bon voor jonge duif werd gewonnen door W.J. van Weeghel uit Wezep welke volgend jaar voor het laatst mee gaat doen bij de jeugd. (dus wie weet?).

Maar waar het deze avond uiteindelijk om ging was het huldigen van onze generaal kampioenen. Bijna alle kampioenen waren aanwezig wat door de commissie dan ook bijzonder werd gewaardeerd. Want het is ook niet niks om hier bij te horen. Ook deze uitreiking werd verzorgd door de afgevaardigden van onze afdeling. En ze gingen daarna ook met hen op de foto. Als laatste werd er door de sponsoren Beyers via Dick de Leeuw en de Driesprong uit Kesteren  nog een fors pakket met duiven artikelen aangeboden, om daarna met een woord van dank door onze voorzitter een ieder een goede reis naar huis te wensen en een goed seizoen 2104. Hierna bedankte Jan van Gent namens de afdeling de jeugd voor de komst en de commissie voor het slagen van de avond.

Bekijk ook de fotogalerij!

Namens de Jeugdcommissie Afdeling 8

Bijgewerkt op 9 november 2013 om 17:43 uur

Scroll naar boven