Vernieuwde website!

Sportvrienden,

Het is zover. Zoals eerder aangekondigd zouden wij de vernieuwde website in februari proberen aan te bieden. En als u dit leest dan kijkt u reeds naar de nieuwe opzet! Het was nog een flinke race tegen de klok.

Alle inhoud is overgezet en alle onderdelen zijn uitgebreid getest. Ondanks alle zorgvuldigheid kan het voorkomen dat u een fout tegenkomt. Wij verzoeken u om alle problemen te melden aan de beheerder (contactformulier). Wij zullen deze dan zo snel mogelijk proberen te verhelpen.

Alle gebruikersnamen en wachtwoorden zijn hetzelfde gebleven. Leden die verenigingsuitslagen plaatsen of leden die als meldpost functioneren zouden dezelfde handelingen moeten kunnen verrichten als op de oude website. Wij adviseren om daar tijdig naar te kijken.

Functies zoals het meldsysteem zijn opnieuw opgezet, staan klaar maar zijn nog niet écht te gebruiken. Daarover wordt u later nog uitgebreid geïnformeerd. Afhankelijk van uw rol ziet u na het inloggen een andere menustructuur. Een regiosecretaris of meldpost ziet meer menu-opties. Inloggen kan gemakkelijk via de knoppen onder het GOU-logo rechtsboven.

Mocht u problemen hebben met de weergave en gebruik maken van de Internet Explorer dan helpt het vaak om de pagina écht opnieuw te laden. Dat doet u door éénmalig op de F5-toets te drukken.

Een grote verandering is de menustructuur. Het menu is aan de bovenkant geplaatst om gemakkelijker te kunnen benaderen en bredere ruimte op de hoofdpagina te verkrijgen. De menu’s klappen vanzelf uit als u de muispijl erboven houdt. Mocht u de eerste knop van een uitklapmenu tóch aanklikken dan opent zich de standaardpagina van dat menu.

Voorbeeld: als u op de knop “Wedvluchtinformatie” klikt dan wordt het vliegprogramma getoond. Rechtsboven in de knop staan ook vier snelkoppeling naar veel geraadpleegde pagina’s. (vliegprogramma, meldingenlijst, weerpagina en de teletekstpagina) N.b. de teletekstpagina van SBS6 lijkt niet overweg te kunnen met Internet Explorer versie 8.

De grootste veranderingen hebben zich onder de motorkap voltrokken. Daar merkt u in eerste instantie weinig van. Het biedt wel meer mogelijkheden voor de verdere ontwikkeling. Over smaak valt te twisten. Wij hopen dat u het nieuwe jasje ook mooi vindt en er gauw aan went.

Met vriendelijke groeten,
P.M. Visser
Bestuur Afdeling 8 GOU.

Bijgewerkt op 27 februari 2012 om 17:31 uur

Scroll naar boven