Verbetering meldformulier

Sportvrienden, in het bijzonder de meldposten,

Het melden van de duiven via het meldsysteem gaat steeds beter. Op dit moment komen er nog twee soorten foutinvoer voor.

1) Gewone vergissingen. Er wordt bijvoorbeeld een verkeerde tijd of ringnummer ingevuld.
2) Verkeerde invoer van de tijd. Er wordt bijvoorbeeld een verkeerd scheidingsteken zoals een streepje of een komma gebruikt.

Het eerste punt is technisch uiteraard niet op te lossen maar met het tweede punt kunnen we u wél een beetje helpen. Wij hebben een functie aan het veld "aankomsttijd" toegevoegd die automatisch de twee punten invult. U geeft de tijd in als 143059 en er komt automatisch 14.30.59 te staan.

Zodra u het eerste cijfer ingevult verschijnen de twee punten al, u kunt echter gewoon door blijven typen. Als u de uren-minuten-seconden invult zoals in het voorbeeld (143059) dan worden de punten vanzelf op de juiste plek gezet.

Deze functie werkt met bijna alle "browsers" en de meeste versies van de Internet Explorer. Statistisch gezien werkt ruim de helft van u met Internet Explorer versie 8. Wij hebben het in zoveel mogelijk versies getest. 

Dan toch even een kleine technische toegift: de functie maakt gebruik van Javascript en dat is normaalgesproken standaard geactiveerd in uw browser. Heeft u dat, al dan niet bewust, uitgeschakeld dan verschijnen de twee punten niet en dient u de tijd zélf als 14.30.59 in te vullen.

Wij hopen hiermee invoerfouten te voorkomen en het u nog iets gemakkelijker te maken. Wij zullen T99 de komende paar dagen weer als testvlucht actief maken. Dan zou u het nog even kunnen proberen. Verder blijft alles bij het oude.

Met vriendelijke groeten,
Bestuur Afdeling 8 GOU.

Bijgewerkt op 15 juni 2011 om 17:12 uur

Scroll naar boven