Update COVID-19

Sportvrienden,

Vanavond hebben we als afdelingen de nieuwe versie 2.0 van het “corona-protocol” besproken dat door de Covid-19 werkgroep is uitgewerkt: Protocollen 2.0

Aanleiding is dat de overheid een aantal maatregelen heeft verruimd vanaf 1 juni. Daar heeft de werkgroep meteen op ingespeeld zodat we de geboden ruimte kunnen benutten. De belangrijkste 2 verruimingen zijn:

  • Mogelijkheden om met 2 inkorftafels te werken
  • Competitie tot afdelingsniveau

De afgelopen twee weekenden hebben we gemerkt dat alle verenigingen die we gecontroleerd hebben het protocol heel goed naleven. Iedereen is blij dat de duiven weer kunnen vliegen en past de voorzorgsmaatregelen toe. Daarom denken we dat we als afdeling komende zaterdag de stap kunnen zetten om versie 2.0 in te voeren. Concreet betekent dit dat we zaterdag vanaf Etrouengt de eerste wedvlucht willen organiseren.

 

We weten nog niet zeker of Compuclub dat meteen al op de juiste wijze kan verwerken, maar desnoods doen we dat achteraf. Daarvoor is het nodig dat alle duiven over de antenne gaan, of als wedstrijdduif of als invliegduif.

Als uw vereniging in staat is om met 1 inkorftafel alle duiven in te korven hoeft er niks aangepast te worden. Als uw vereniging gebruik wil maken van 2 inkorftafels dan staan we dat alleen toe als u dat bij ons meldt via secretaris@afdeling8gou.nl

Ook voor de tweede inkorftafel geldt dat alle voorschriften uit het protocol van kracht blijven, en dat deze tweede inkorftafel alleen buiten kan worden geplaatst (of allebei de tafels). In uw mail moet u aangeven welke oplossing u kiest en waar het inkorven plaats gaat vinden.

Zorgt u er ook voor dat het geprinte protocol versie 2.0 (zie bijlage) in het inkorflokaal aanwezig is! Dit is nodig i.v.m. een eventuele controle door BOA of politie.

Hieronder ziet u wat er vanaf komend weekend toegestaan is:

  • Alles binnen (zelfde als in versie 1.0)
  • Binnen en buiten (bijv. onder luifel)
  • Alles buiten (bijv. onder luifel)

Met vriendelijke groeten,
Bestuur Afdeling 8 GOU.

 

Bijgewerkt op 3 juni 2020 om 17:56 uur

Scroll naar boven