Uitzending bij Omroep MAX

Van Duiven Houden is een programma over (het) houden van postduiven. Het programma geeft informatie over de postduif, de duivensport en een mooi beeld van de grote passie van duivenliefhebbers.

In elke aflevering staat een ander thema centraal, zoals trainen of de wedstrijd. Deze thema’s komen aan de orde tijdens het bezoek aan een duivenliefhebber die ons vertelt over zijn of haar passie.

In Duivenpost behandelt een deskundige een vraag en de rubriek Duiven in het nieuws toont oude Polygoon fragmenten waarin duiven een hoofdrol spelen.

De eerste aflevering gaat over de geschiedenis van de duif en de duivensport, in vogelvlucht. Hoe is de relatie tussen mens en duif ontstaan, en wat was de rol van de duif tijdens de Wereldoorlogen?

Ook ontmoeten we Karel Gommer die vertelt over zijn liefde voor de postduif. Sinds zijn twaalfde is Karel gek van duiven. Na jaren traditioneel duiven houden geeft hij nu op een bijzonder manier vorm aan zijn passie. “Je vliegt als het ware mee met de duif. Wat die duiven in de lucht voelen dat voel je zelf eigenlijk ook als d’r naar kijkt.”

Verder vertelt duivenexpert Willem de Bruijn wat een duivenmelker is.

Uitzending MAX, Van Duiven Houden
Vanaf maandag 8 november 2010 (6 afleveringen)
Om 15.15 uur op Nederland 2.

Bijgewerkt op 3 november 2010 om 21:46 uur

Scroll naar boven