Uitsluiten van deelnemers en het melden van de duiven op de sectorale en nationale wedvluchten

Sportvrienden,

Gelieve kennis te nemen van onderstaand bericht van de NPO dat wij per e-mail hebben ontvangen:

Beste afdelingssecretaris,

De afgelopen marathonvlucht zijn wij weer genoodzaakt geweest deelnemers uit te sluiten. Met het oog op de eerste nationale wedvlucht willen wij u nogmaals wijzen op regels. Wij verzoeken u dan ook dit te communiceren Met uw verenigingen en leden om problemen zoals in de  afgelopen week hebben gespeeld  te voorkomen.

Inkorven in een inkorfcentrum en het afslaan in de eigen vereniging.
Op de nationale wedvluchten is dit niet toegestaan.  Hoewel het op de afgelopen wedvlucht niet verboden was dit te doen, zijn er toch deelnemers geweest die hiervan gebruik hebben gemaakt en door foutieve handelingen uitgesloten moesten worden. Het is in dit geval noodzakelijk, dat de ECS systemen op de dag van inkorving moeten worden ingelezen in de eigen vereniging en dat De D- bestanden dan worden doorgestuurd naar de nationale rekenaar Compuclub.

Enkele verenigingen die van deze methode gebruik gemaakt, hebben, dit weekend geen D- bestand ingestuurd alleen een W- bestand. Omdat er van deze deelnemers geen deelname gegevens bekend waren zijn deze leden uitgesloten van deelname. Voor de nationale vluchten ST. Vincent, Cahors, Bergerac is deze methode niet toegestaan en voor de andere sectorale marathonvluchten adviseren wij  de leden, de systemen af te slaan in het inkorflokaal waar is ingekorfd. Dit om teleurstellingen te voorkomen.

Het melden van duiven.
Er is slechts op drie vluchten een meldplicht dit jaar St. Vincent, Cahors/Bressols en Bergerac. Onze nationale rekenaar heeft besloten dat in 2024 alleen nog maar van de door hen ontwikkelde meld-app gebruik gemaakt kan worden of men kan automatisch melden vanuit de systemen. Vanuit andere meldsystemen worden geen meldingen geaccepteerd. Op de bovengenoemde vluchten is het alleen nodig om de eerst aankomende duif te melden. Dit kan gemakkelijk door de leden zelf gevuld worden in de meld-app.

Zijn mensen niet in staat van de meld-app gebruik te maken, dan kan de melding ook door een functionaris van de vereniging gedaan worden of door een collega liefhebber van de deelnemer. Onderstaand vindt u de link waarmee de duiven gemeld kunnen worden.
https://compuclub.nl/meld-app
Wij verzoeken u deze link te delen en dan zullen wij ervoor zorgen dat men op die site een button kunt vinden die gebruikt kan worden om te melden.

Met vriendelijke groet,
Frank Marinus

Met sportgroeten,
Bestuur Afdeling 8 GOU

Bijgewerkt op 11 juni 2024 om 8:05 uur

Scroll naar boven