Toelichting niet doorgaan teletekstvlucht M22

Sportvrienden,

Zoals u, tot teleurstelling van diverse liefhebbers heeft begrepen, heeft het bestuur van afdeling 8 GOU besloten voor de vlucht M22 de teletekst vermelding achterwege te laten. De argumenten die hieraan ten grondslag lagen zijn de volgende. De vlucht M 22 werd op 2 verschillende data vervlogen (zaterdag voor Zuid en op zondag voor Noord) met verschillende weersomstandigheden. Hierdoor was een vergelijk tussen de resultaten van de duiven in Noord en Zuid niet mogelijk. Daarnaast werden op zondag niet alle in het concours gezette duiven in de uitslag geplaatst, omdat de duiven van de principiële liefhebbers reeds op zaterdag zijn opgehaald. Een tweede motivatie is geweest, dat wij als afdeling maar een beperkt aantal vluchten geplaatst kunnen krijgen op teletekst en door de gescheiden lossing M22 zou tellen voor twee vluchten en we dus een vlucht minder winnaars zouden kunnen belonen met een teletekst vermelding.

De beslissing om teletekst te laten vervallen is reeds op zaterdagmiddag voor de uitslag bekend was genomen. Wat wij als bestuur verzuimd hebben is dit niet onmiddellijk aan U kenbaar te maken en daarvoor onze welgemeende excuses. Echter ook bestuursleden zijn duivenliefhebbers en zeker op zaterdag ook met hun duivensport bezig. Wat niet wegneemt dat wij de teleurstelling en soms frustratie van de liefhebbers die gedacht hadden een plaats op teletekst te verwerven kunnen begrijpen.

Belangrijk is dat wij erkennen dat we als bestuur fouten hebben gemaakt en hier voor de toekomst lering uit moeten trekken. Tevens willen wij U nu reeds melden, dat wij M25 Laon als vervangende vlucht hebben aangewezen. Ook delen wij u mee, dat i.v.m. het overstaan/terugkomen van M22 de vrachtprijs met 16 eurocent wordt verhoogd.

Met vriendelijke groeten,
Bestuur Afdeling 8 GOU.

Bijgewerkt op 8 juni 2017 om 10:18 uur

Scroll naar boven