Pilot ivm voorstel vernieuwd nationaal kampioenschap

Sportvrienden,

Wij vragen u vriendelijk om voor de inkorving van J32 Ronquieres (Noord) / Feluy (Zuid) van aankomend weekend uw beste 30 jonge duiven bovenaan de lijst te zetten als u met meer dan 30 jonge duiven speelt. Het waarom vindt u hieronder toegelicht.

Zoals u weet is afgelopen winter en de maanden daarvoor veel tijd gestoken in de organisatieontwikkeling van de duivensport. Met de ondersteuning van diverse werkgroepen zijn er veel ideeën aangedragen en uitgewerkt.

De werkgroep Spel, Spelregels en Spelvreugde heeft o.a. het idee aangedragen om te gaan werken met diverse vlieglijsten. Op een vlieglijst noteert een liefhebber de duiven die voor hem voor betreffend onderdeel tellen voor het kampioenschap. Er wordt een reguliere uitslag gemaakt, voor het duifkampioenschap, en een uitslag met de ploegen van max 30 duiven. Elke vlucht kent een vluchtwinnaar maar ook het beste hok.

Dit werken/spelen met een ploeg van 30 is een omslag. In het spel/kampioenschap maar zeker ook betreffende alle administratie die daar bij hoort. Om nu de effecten op de uitslag en werkzaamheden te kunnen testen is er besloten een pilot/proefperiode te houden binnen een aantal afdelingen van de NPO. In navolgen van afdeling 9 willen we ook proberen om hieraan deel te nemen. Vandaar dat we u vragen uw beste 30 jonge duiven op J32 bovenaan te zetten. De proefperiode loopt van J32 t/m J37.

Voor u als liefhebber zijn er uiteraard geen extra kosten aan verbonden.

We rekenen op uw medewerking.

Met vriendelijke groeten,
Bestuur Afdeling 8 GOU.

Bijgewerkt op 7 augustus 2014 om 19:25 uur

Scroll naar boven