Over het meldsysteem

Sportvrienden,

Op 11 juni hopen wij weer een mooie wedvlucht vanuit Chateaudun te beleven. De duiven die voor niveau 4 zijn gezet maken kans op een teletekstvermelding en dienen dan ook te worden gemeld via het online meldsysteem op onze website. Wij hebben alle vluchten waarvoor een meldplicht geldt op een rijtje gezet en ook alle individuele afstanden uitgelijst zodat u eenvoudig kunt controleren of uw afstand juist is.

Wij willen u nog graag even kort wat vertellen over het melden. De eerste keer waren er nog wat aanloopproblemen, de tweede keer ging het al stukken beter. De afstanden waren vooraf al ingebracht en de juiste deelnemer was gemakkelijk aan te klikken. Een enkele meldpost heeft een paar invoerfouten gemeld via meldprobleem@afdeling8gou.nl en die waren snel hersteld. De actuele meldlijst wordt steeds alleen op de dag van lossing getoond. De meldlijsten zijn daarna nog wel beschikbaar via het Meldarchief.

We hebben de berekening nog iets weten te verfijnen en daarover ook afstemming gehad met Compuclub. Echter, wij zijn natuurlijk geen rekenbureau en wij beschikken ook niet over gegevens als klokverloop en uitgebreide posities achter de komma. De dynamische tussenstanden die op onze website worden opgebouwd zullen daarom ook nooit 100% gelijk zijn aan de definitieve eindstanden.

Het meldsysteem is primair bedoeld ter controle op mogelijke ongerechtigdheden, is betrouwbaarder en efficiënter dan het telefonisch melden en biedt als mooie bijkomstigheid een dynamische tussenstand die de teletekstwinnaars snel inzichtelijk maakt. Als de verschillen klein zijn dan kunnen wij door het genoemde klokverloop en de wijze van afkappen er echter nét een plaatsje naast zitten. Daar willen we graag even helder over zijn! Tot slot wensen wij u veel succes met vlucht E23 vanuit Chateaudun!

Met vriendelijke groeten,
Bestuur Afdeling 8 GOU.

Bijgewerkt op 8 juni 2011 om 19:38 uur

Scroll naar boven