Nieuwe website online

Sportvrienden,

Als het goed is dan lezen jullie dit bericht op onze nieuwe website. Wij hopen dat hij jullie bevalt! In principe is alle informatie via de voorpagina te bereiken. De 2 belangrijkste berichtsoorten staan op basis van een introductietekst meteen bovenaan (nieuws en lossingsinformatie). Daaronder een overzicht met de 3 meest recente berichten uit beide categorieën, aangevuld met berichten over vergaderstukken.

Je kunt op alles doorklikken. Klik je op de categorie (bijvoorbeeld Nieuwsberichten) dan krijg je direct een oneindig overzicht met alle nieuwsberichten ooit. Klik je op de “Lees verder …” dan krijg je het individuele bericht te zien.

Het hoofdmenu blijft altijd in beeld en bevat koppelingen naar alle mogelijke informatie. Er is rekening gehouden met bruikbaarheid op mobiele telefoons. In dat geval klapt het menu in tot 3 liggende streepjes (het zogenaamde hamburgermenu).

De knoppen die je links bovenaan de pagina ziet, verschijnen dan in de menubalk (nog voorafgegaan door de zogenaamde home-knop die je weer terugbrengt naar de voorpagina). Dit zijn de snelknoppen voor het vliegprogramma, het informatieboekje en de lossingsberichten. Zo heb je de belangrijkste informatie altijd snel bij de hand.

Soms verwijzen we wel eens naar informatie op andere websites. Zo’n externe koppeling wordt altijd voorzien van het  icoon. Externe koppelingen worden in hetzelfde venster geopend zodat je gemakkelijk terug kunt bladeren (swipen). Dat geldt ook voor PDF-bestanden tenzij jouw browser dat op een eigen manier afhandelt (downloaden of openen in een PDF-programma bijvoorbeeld).

De zoekfunctie is verbeterd. Gebruik daarvoor het vergrootglas rechtsboven. Je kunt meerdere zoekwoorden opgeven. Hij zoekt dan op de combinatie daarvan.

Zoekresultaten zonder introductietekst geven aan dat het om een bestand gaat, vaak een PDF-bestand. Als je daarop klikt dan zie je eerst een klein voorbeeldje van het document. Je kunt daar op doorklikken om hem te openen of te downloaden. Let wel: de huidige zoekmachine zoekt niet binnen PDF-bestanden, alleen in de titel.

Ook rechtsboven vind je de mogelijkheid om in te loggen. Klik daarvoor op het icoon met het poppetje. Op dit moment zit daar nog niet veel functionaliteit achter. Je kunt je in ieder geval aan- of afmelden van de nieuwsbrief. Als je bent ingelogd vind je op de menubalk je persoonlijke instellingen via “Mijn GOU”. Verenigingssecretarissen ontvangen sowieso altijd een signaal over nieuwe publicaties.

Inloggen wordt uitsluitend op basis van lidnummer toegestaan. Wil je je aanmelden voor een account op onze website? Stuur dan een verzoek naar de afdelingssecretaris onder vermelding van je naam en je lidnummer. Hetzelfde geldt voor afmelding.

Let op: zoals in het vorige bericht aangekondigd was het deze keer geen kwestie van updaten maar echt een kwestie van opnieuw opbouwen. We hebben alle berichtinformatie en dergelijke over kunnen zetten maar dat kunnen we helaas niet met de wachtwoorden.

Je kunt een nieuw wachtwoord maken via de “Je wachtwoord vergeten?” functie op de loginpagina of rechtstreeks via https://www.afdeling8gou.nl/wachtwoord-vergeten/. Je krijgt dan een wijzig-link via de mail. Op die manier kun je je wachtwoord in de toekomst ook wijzigen.

Misschien goed om te weten dat de NPO ook bezig is om haar website te vernieuwen. Om die reden zijn nog niet alle koppelingen naar de NPO actief (denk bijvoorbeeld aan informatie over coördinaten van losplaatsen).

Het bestuur wil speciaal dankzeggen aan Falco Ebben die geheel belangeloos en op ons verzoek enkele prachtige foto’s beschikbaar heeft gesteld die wij hebben gebruikt om de voorpagina te verfraaien. Bedankt daarvoor! Het leidt geen twijfel dat dit een website is voor en door liefhebbers van postduiven.

Wij hopen dat we met deze nieuwe website weer jaren vooruit kunnen. Mocht je serieuze (technische) fouten of problemen ervaren, neem dan contact op met de webmaster, anders graag met de afdelingssecretaris. Alvast een sportief vliegseizoen gewenst!

Met vriendelijke groeten,
Bestuur Afdeling 8 GOU.

Bijgewerkt op 1 maart 2023 om 16:24 uur

Scroll naar boven