Nieuwe website op komst

Sportvrienden,

Achter de schermen wordt al een tijdje gewerkt aan het vernieuwen van onze website. De huidige software is aan vervanging toe. Dat is deze keer geen kwestie van updaten. De onderliggende software is dusdanig vernieuwd dat we eigenlijk alles opnieuw op moeten bouwen. Die gelegenheid grijpen we aan om over te stappen op geheel andere software. Die maakt het plaatsen van berichten en het doen van onderhoud een stuk gemakkelijker. We investeren daarmee in de toekomst. Voor de kenners: we migreren de website van Joomla naar WordPress.

Zodra de basis is ingericht en alle inhoud is overgebracht, wordt de oude website verwijderd. De nieuwe website komt daar dan letterlijk voor in de plaats. Tijdens die overgang zal de website even niet beschikbaar zijn. Mogelijk is het nodig om de browser even te verversen (via de F5-toets) zodat de nieuwe inhoud wordt geladen. Waarschijnlijk komt niet alle functionaliteit (zoals het zelf aan- of afmelden bij een nieuwsbrief) meteen beschikbaar. De migratie kost enorm veel tijd en daarom richten we ons eerst even op de belangrijkste zaken. De rest volgt direct daarna.

Er wordt rekening gehouden met schaalbaarheid op mobiele apparaten. Er is aandacht voor een praktische indeling en een handige navigatie. Natuurlijk mag het er ook nog aantrekkelijk uitzien, alhoewel smaak uiteraard persoonlijk is. Hoe dan ook, er zit een flinke wijziging aan te komen. Het streven is om het ruim vóór het vliegseizoen af te ronden.

Met vriendelijke groeten,
Bestuur Afdeling 8 GOU.

Bijgewerkt op 16 februari 2023 om 7:23 uur

Scroll naar boven