Nieuwe manier berichtgeving Afdeling 8 GOU

Sportvrienden,

Dit jaar maakt Afdeling 8 GOU een start met een nieuwe manier van berichtgeving. In het verleden werd alle berichtgeving via de afdelingssecretaris per email verstuurd naar de verenigingssecretariaten. Door de komst van onze website zijn er echter ook andere mogelijkheden ontstaan.

Er is al een voorzichtige start gemaakt door de inhoudelijke berichten niet meer per email te versturen maar uitsluitend op de website te publiceren. Om de overgang te vergemakkelijken wordt er nog wel een notificatiebericht gestuurd naar de verenigingssecretariaten. Dat bericht bevat een melding dat er nieuwe informatie op de website is geplaatst en een aanklikbare link.

Het publiceren van informatie via de website heeft enkele voordelen t.o.v. emailverzending. Een nieuw bericht kan geautomatiseerd worden verstuurd. Feitelijk wordt er dan een nieuwsbrief gemaakt. Een veel groter deel van de leden kan dus tegelijkertijd op de hoogte worden gesteld. Geregistreerde gebruikers kunnen zich zelfstandig aan- en afmelden.

Alle berichtgeving blijft via de website raadpleegbaar en kan waar nodig direct geactualiseerd worden aangeboden. Bij uitgebreide berichtgeving zal de nieuwsbrief een introductie bevatten met een verwijziging naar het volledige bericht op de website. Informatie wordt gecentraliseerd beschikbaar gesteld en kan daardoor eenvoudiger worden teruggevonden. Het risico op virusverspreiding door emailverzending met cc's (kopieën) wordt beperkt doordat nieuwsbrieven individueel worden verstuurd.

Afdeling 8 GOU wil deze nieuwe manier gefaseerd invoeren. Er zijn veel manieren om een nieuwsbrief aan te bieden en het gaat ons voornamelijk om de notificatie van afdelingsberichten zoals die onder "Nieuwsberichten" meestal via de voorpagina van de website worden aangeboden. Hieruit is eenvoudig af te leiden dat wij u niet telkens met overbodige informatie zullen overspoelen.

In eerste instantie zullen wij alleen de verenigingssecretarissen handmatig op de Nieuwsbrief abonneren. U zult dan ter kennismaking een test-nieuwsbrief ontvangen zodat wij van elkaar kunnen zien of het werkt. Als het systeem naar wens blijkt te werken dan wordt de abonnee-functie via de website beschikbaar gesteld zodat iedere geregistreerde gebruiker zich kan aan- of afmelden naar behoefte.

Voor het eenduidig kunnen identificeren van de verenigingssecretariaten wordt een gebruikersnaam voor de verenigingssecretaris aangemaakt op basis van zijn of haar lidnummer. De nieuwsbrief kan op die manier eenvoudig aan de gebruikersnaam worden gekoppeld. In de aanhef wordt de bijbehorende vereningsnaam gehanteerd.

U hoeft zelf dus geen actie te ondernemen. Als verenigingssecretaris ontvangt u binnenkort in een geautomatiseerd bericht uw persoonlijke toegangsgegevens voor de website op basis van uw lidnummer. Tevens ontvangt u binnenkort een test-nieuwsbrief. N.b. secretarissen die reeds onder hun lidnummer bekend zijn op de website kunnen verwachten dat hun emailadres overeenkomstig de huidige verzendlijst wordt aangepast.

Berichtgeving zoals u dat gewend was te ontvangen van onze afdelingssecretaris komt dus in de nabije toekomst in nieuwsbrief-formaat via de website in uw digitale postvak. Later in het jaar krijgen ook alle geregistreerde gebruikers de mogelijkheid om zich op de nieuwsbrief te abonneren.

Met vriendelijke groet,

Bestuur Afdeling 8 GOU.

Bijgewerkt op 26 oktober 2010 om 14:46 uur

Scroll naar boven